woensdag, maart 05, 2008

 

Car Boer Sale Sint Anthonis

In Sint Anthonis zijn plannen om een zogenoemde Car Boer Sale te houden. Telers uit de gemeente kunnen daar hun in Sint Anthonis geteelde of tot stand gekomen producten verkopen.

Daarbij kan gedacht worden aan groenten, maar ook aan zelfgemaakte jam, honing, kaas en andere leuke zaken als potplanten. Naar een geschikte locatie wordt nog gezocht. De verkoop gebeurt uit de achterbak van een auto, een aanhangwagen of een kleine bus. De Car Boer Sale is een initiatief van Mart Albers en Patricia Verschuren die in Rijkevoort (de Walsert) een zorgboerderij, mini-camping en een plantenkwekerij runnen. De markt staat gepland voor zaterdag 19 april, uitgeroepen tot plattelandsdag.

Op die plattelandsdag, in het leven geroepen door de provincie Noord-Brabant en het Streekhuis Peel & Maas, kunnen ondernemers en andere inwoners van het Land van Cuijk en Gennep hun eigen streek promoten. Er wordt onder meer een bustoer gemaakt om te laten zien dat het platteland aan het veranderen is. Er wordt getoerd langs nieuwe natuurgebieden en verplaatste veehouderijen.

Iedereen die een idee heeft, variƫrend van wandeltochten tot melkclinics op de boerderij, wordt in staat gesteld mee te doen aan de plattelandsdag. Inmiddels hebben zich acht deelnemers gemeld. Zo zet een agrarisch hotel (Boertel Lampersehei in Wanroij) de deuren open en wordt in Oploo een nieuw lokaal bier gepresenteerd. Het aantal van acht gaat, als het aan Twan Goossens ligt, nog flink oplopen. De streekmanager van streekhuis Peel & Maas zet de plattelandsdag in deze regio op.

Deelnemers kunnen zich voor de carboersale bij Twan Goossens melden: 06-51631647.
Gelderlander 6 maart 2008.
Zie ook: plattelanddag.blogspot.com

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?