zaterdag, juni 25, 2005

 

Startschot door Veerman

Minister Cees Veerman geeft startschot

Minister Cees Veerman (CDA) van Landbouw geeft 5 juli het startschot voor de vernieuwing van het Brabantse platteland. Tegelijk zal hij die dag ook de andere provincies oproepen werk te maken van de uitvoering van de reconstructie. Dat gebeurt tijdens een manifestatie die in Haren (bij Oss) wordt gehouden.
Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben op 22 april als laatste van de vijf reconstructieprovincies (Overijssel, Utrecht, Gelderland, Limburg en Noord-Brabant) de reconstructie- en gebiedsplannen vastgesteld. Dat betekent dat nu eindelijk werk kan worden gemaakt van de uitvoering van de plannen. Aanleiding voor het ‘reconstrueren’ van het platteland was de varkenspest van 1997. Het doel van de plannen is te komen tot een economisch vitaal, groen en leefbaar platteland.

Projecten
Op het terrein van Klooster Bethlehem zullen tientallen projecten worden gepresenteerd, die rond de reconstructiethema’s als natuur, water, vitaal platteland en intensieve veehouderij zijn bedacht en deels als worden uitgevoerd. Behalve Brabant zijn ook de andere vier provincies aanwezig op deze projectenmarkt. Alle Brabantse gemeenten tekenen op 5 juli een bestuursakkoord met de Provincie, waarin zijn beloven de reconstructie- en gebiedsplannen binnen vier jaar op te nemen in hun bestemmingsplannen.

Van Geel
Naast minister Veerman van landbouw is ook staatssecretaris Pieter van Geel (CDA) van Milieubeheer aanwezig in Haren. Als voormalig gedeputeerde in Brabant, is Van Geel nauw betrokken geweest bij de voorbereidingen voor de opknapbeurt van het Brabantse buitengebied.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?