zaterdag, oktober 29, 2005

 

Kenniscentrum

Docenten De Leijgraaf gaan bedrijven helpen

Midden- en kleinbedrijven ( MKB) uit de regio Noordoost- Brabant kunnen voortaan een beroep doen op de kennis en ervaring van docenten van ROC De Leijgraaf. Het gaat vooral om het bepalen van de koers van een bedrijf. Voor het project is geld vrijgemaakt door EU- instelling Ceres ( 75.000 euro), de provincie Noord- Brabant ( 22.000 euro) en gemeenten ( 22.000 euro), zoals Boxmeer, Sint Anthonis en Mill en Sint- Hubert.

„ We hebben twee projecten ingediend bij Ceres voor Europese subsidie. Beide zijn goedgekeurd”, zegt René Savelsberg, commercieel directeur van De Leijgraaf. „ Ten eerste hebben we het project Stratos. Hiervoor zoeken we kleine en middelgrote bedrijven die in groepjes van acht, samen met twee coachende ondernemers van grote bedrijven, maandelijks willen discussiëren over de koers die het bedrijf wil varen. Docenten van De Leijgraaf zijn daarbij aanwezig voor advies en ondersteuning. Aan het eind van het jaar is voor elk bedrijf een strategie ontwikkeld.”

Stratos past in de ambitie van De Leijgraaf om het kenniscentrum te worden voor MKB- bedrijven in Noordoost- Brabant. Naast Stratos zoekt het regionaal opleidingencentrum MKB- bedrijven voor het innovatieproject Innofocus. Hierbij wordt nauw samengewerkt met onder meer United Brains, het kenniscentrum van de Technische Universiteit Eindhoven, TNO ( Nederlandse organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek) en de Fontys hogescholen. „ Elk bedrijf krijgt een team toegewezen dat helpt met vernieuwende projecten”, zegt Savelsberg. Bedrijven uit de gemeenten Boxmeer, Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert, Veghel, Uden, Schijndel, Bernheze, Boekel en Landerd, kunnen zich aanmelden voor de projecten Stratos of Innofocus. ROC De Leijgraaf is druk bezig om beide projecten ook in de andere gemeenten in Noordoost- Brabant op te zetten. Gelderlander 25 oktober 2005.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?