zaterdag, november 19, 2005

 

Geld over

Limburg en Overijssel zijn niet bezorgd over het niet op tijd kunnen besteden van de reconstructiegelden.

In Gelderland, Utrecht en Noord-Brabant wordt gevreesd dat het geld niet voor l januari 2007 geïnvesteerd is, waardoor het risico bestaat dat het geld voor andere dingen wordt ingezet. "De beschikbare 111 miljoen euro moet voor 2007 zijn weggezet", legt een woordvoerder van Brabant uit. "Minister Veerman, die het merendeel van het geld beschikbaar stelde, voelt de hete adem van de Tweede Kamer die wil bezuinigen in de nek."

Brabant had de plannen als laatste klaar, waardoor zij de kortste periode heeft om het geld in te zetten. "De druk ligt nu bij gemeenten. Bestemmingsplannen moeten worden aangepast om de reconstructie uit te kunnen voeren. De uitvoering kan pas daarna beginnen."
In Overijssel is er volgens gedeputeerde Piet Jansen geen probleem met het budget. "Achteraf gezien hebben wc het wel anders moeten verdelen. We hebben het bedrag nu eerlijk verdeeld over 4 jaar, maar we hadden het beter oplopend kunnen verdelen. " Limburg heeft evenmin problemen. "Wij hebben het voordeel dat we de plannen vroeg klaar hadden en snel konden beginnen", meldt een woordvoerder. Agrarischdagblad 10 november 2005.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?