zaterdag, februari 18, 2006

 

Bouwen in eigen beheer

Brabant overspoeld door zelfbouwende starters

Groepen starters die zich verenigen en gezamenlijk om bouwgrond vragen bij de gemeente. In Brabant lijkt een nieuwe hype geboren. Het Brabants Dagblad meldt zaterdag dat in minstens twintig dorpen al groepen starters op de woningmarkt actief zijn...

Bij adviesbureau Bouwen in Eigen Beheer in Eindhoven hebben ze het druk met het adviseren van de groepen zelfbouwers. Ook wethouder Frits Pijnenburg van de gemeente Bladel heeft er zijn handen vol aan. Zijn gemeente is een van de eerste die projecten heeft in Casteren, Hoogeloon en Netersel. Hij licht startersgroepen voor over hoe ze collectief betaalbare koopwoningen kunnen neerzetten.

In Boekel worden vanaf april de eerste zeventien starterswoningen gebouwd. GoedkoperBij het zelfbouwen door de starters fungeert een groep verenigde mensen als projectontwikkelaar. Door samen te werken kunnen huizen tientallen procenten goedkoper gebouwd worden dan normaal. In Bladel kunnen starters ook goedkoper aan bouwgrond komen, omdat het dorp niet wil dat inwoners wegtrekken.
Publicatiedatum: maandag 13 februari 2006 Bron: zibb.nl





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?