zaterdag, februari 11, 2006

 

Naat Piek Uden

Onrust over Ceres geld

Subsidiegeld voor het openluchttheater Naat Piek in Uden staat op de tocht. De gemeente Uden maakt zich er serieus ongerust over, omdat Europa de regels voor Ceres-gelden heeft aangescherpt. De accountants willen nieuwe gegevens van Uden zien. Uden - Wethouder M. Bakermans van Uden wil in verband met de onduidelijkheid even pas op de plaats maken met de uitgifte van geld voor de opknapbeurt van Naat Piek. „We kunnen geen geld uitgeven dat er niet is. Dus wachten we even tot alle problemen rondom de subsidie-aanvraag zijn opgelost“, zo stelt de wethouder van Jong Uden vast.K. den Biggelaar van Stichting Accommodatie Naat Piek Uden denkt dat de soep heter wordt opgediend dan ze wordt gegeten. „Dat komt uiteindelijk allemaal goed met die subsidie van Ceres. Alleen zijn de regels door Brussel in de loop der tijd verder aangescherpt.

Dus moeten we een klein deel van ons huiswerk opnieuw doen“, stelt hij vast.Volgens Den Biggelaar stamt de Ceres-aanvraag van Naat Piek alweer van een tijd geleden. „Er is in de tussentijd veel gebeurd. Plannen veranderd en aangepast. En de Brusselse regels vragen tegenwoordig meer details dan een paar jaar geleden.“Dat de plannen zijn aangepast is duidelijk. Oorspronkelijk lag er een plan met extra parkeervoorziening en een soort theehuis. Die zijn onder druk van bezwaren weer ingetrokken.
Onder handenOndertussen is een deel van Naat Piek al opgeknapt. Den Biggelaar: „Het gebouw is van binnen al helemaal onder handen geweest. Nieuwe toiletten en betere voorzieningen. Maar we moeten buiten ook nog aan de slag met het openluchttheater en het gebied daar omheen. Dat verdient een facelift.“

WrangHij vindt het ondertussen wrang dat de toneelclub van Naat Piek, die dit jaar veertig jaar bestaat, zolang moet wachten op de afronding van de opknapbeurt. Ceres heeft 143.700 euro in het verschiet voor Naat Piek. Grofweg is dat ongeveer 25 procent van het totale bedrag dat gestoken dient te worden in de facelift voor het Udense openluchttheater. Daarbij worden ook allerlei aanpassingen aan het historische PNEM-gebouw uitgevoerd in de bossen van Uden-noord.Den Biggelaar hoopt in de loop van volgende week al wat nieuws te kunnen melden over hoe Brussel omgaat met de aanvullende informatie die Uden moet geven om alsnog de subsidie te krijgen voor het opknappen van Naat Piek. Brabantsdagblad 23 januari 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?