woensdag, februari 22, 2006

 

Reconstructie op stoom

Uitvoering reconstructie Gelderse Vallei/Utrecht-Oost komt op stoom

De stuurgroep Reconstructie Gelderse Vallei/Utrecht-Oost stelt vast dat de reconstructie van het platteland in dit gebied op stoom komt. Voor de uitvoering van het reconstructieplan is door de provincies Utrecht en Gelderland een bedrag van bijna 29,8 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Op dit moment zijn 53 projecten gehonoreerd door de reconstructiecommissie en ter formele goedkeuring voorgelegd aan de provincies. Met deze projecten kan zo’n 45% van het beschikbare budget voor de jaren 2005-2006 worden vastgelegd.
In Utrecht lopen de thema’s natuur, landschap en cultuurhistorie voor ten opzichte van de begroting. De thema’s landbouw en water en bodem lopen wat achter.In Gelderland liggen de thema’s landschap, cultuurhistorie, economie, werkgelegenheid en leefbaarheid voor ten opzichte van de begroting. De projecten binnen de thema’s natuur en water en bodem liggen nog flink achter.De verwachting is dat nog in de loop van dit jaar veel plattelandsprojecten bij de Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei (SVGV) worden ingediend. Er zijn meer projecten in voorbereiding dan dat er budget voorhanden is. Dit is ook nodig, want niet alle projecten zullen doorgaan of op tijd afkomen. Deze projecten worden dan waarschijnlijk in de komende jaren bij de SVGV ingediend.
Stichting Vernieuwing Gelderse Vallei, 20/02/06





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?