maandag, februari 27, 2006

 

Vragen BMF

Milieuvereniging wacht op antwoord

Nog tijd voor serieuze zaken? Als het aan Milieuvereniging Land van Cuijk ligt wel. Carnaval gaat voorbij, het milieu blijft. A ls de belangstelling voor de verkiezingen van dinsdag 7 maart net zo groot is als voor het carnaval, kun je zeggen dat politiek leeft. Dan zal niet zo zijn, terwijl er toch hele belangrijke onderwerpen voor de komende jaren op het programma staan. De politieke partijen moeten daarom hun maskers afzetten, niet heen en weer deinen tussen allerlei standpunten, maar duidelijk zijn en stelling nemen.Dat vindt Milieuvereniging Land van Cuijk die alle politieke partijen in het Land van Cuijk heeft aangeschreven. Onderwerp: reconstructie, stank, intensieve veeehouderij. De milieuclub wil van die partijen nu wel eens weten hoe ze staan tegenover deze onderwerpen en stelt daarom drie vragen. Hoe gaat u om met deze mogelijkheid?, is de eerste en die slaat op verwevingsgebieden waarin natuur, wonen en intensieve veehouderij naast elkaar bestaan. Als een bedrijf het stempel duurzame locatie krijgt kan het doorgroeien naar 2,5 hectare. Wat vindt de politiek daarvan?

De tweede vraag gaat over het voorbehoud dat in het Reconstructieplan wordt gemaakt bij uitbreidingen van intensieve veehouderij. Namelijk daar waar bezwaren bestaan vanuit ruimtelijke, landschappelijke, maatschappelijke en milieuhygiënische optiek. Wilt u dit voorbehoud eenduidig inzetten bij beoordeling van vergunningen voor de intensieve veehouderij?, luidt de tweede vraag.

De derde vraag gaat over de categorie-indeling van burgerwoningen in de kerkdorpen. Dat heeft te maken met de afstand tot een veehouderij. Een woning in categorie 2 is daarbij minder beschermd. Milieuvereniging Land van Cuijk wil graag voor vrijdag antwoord. Dan wordt de uitslag nog voor 7 maart bekend.Afwachten of de post wordt opengemaakt. Gelderlander 27 februari 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?