zaterdag, maart 25, 2006

 

Sint Anthonis heeft geld tegoed

Gemeenten jagen op melkquota

Gemeenten jagen op de 'vergeten' afdracht van pachters die hun melkquota hebben verkocht. Volgens het blad Binnenlands Bestuur proberen zij zo tientallen miljoenen euro te vorderen. .

Verpachters hebben recht op de helft van het melkquotum als boeren dat verkopen. Veel pachters melden deze transacties niet, aldus Binnenlands Bestuur. Per verpachte hectare gaat het om twintig- tot dertigduizend euro aan gemiste inkomsten.
Vijftien in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant gelegen gemeenten hebben de hulp van gerechtsdeurwaarder en pachtwetspecialist Anton Geene ingeroepen. Volgens hem is het om tientallen miljoenen euro te vorderen. De Brabantse gemeente Sint Anthonis heeft in korte tijd 650.000 euro achterhaald. Zij probeert nog eens vijf ton te vorderen. "Eerst probeerden we op een nette manier aan het geld te komen, maar doorzetten deden we nooit", zegt wethouder Peter van Heijster van Sint Anthonis. "Tot anderhalf jaar geleden dan. Toen vond ik dat we lang genoeg voor de gek waren gehouden."
Publicatiedatum: zaterdag 25 maart 2006 Door: Agrarisch Dagblad

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?