maandag, april 10, 2006

 

Oproep aan gemeenten

In het Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG) worden met ingang van januari 2007 rijksregelingen voor natuur, recreatie, landbouw, milieu, bodem en water ontschot en gebundeld in één budget. De gebieden staan centraal en de regie ligt bij de provincies. Het achterliggende doel is om sneller zichtbare resultaten te boeken voor een leefbaar platteland en een vitale en duurzame agrarische sector, zoals aangegeven in de Agenda Vitaal Platteland.

In het rijks Meerjarenprogramma (rMJP) zijn de rijksdoelen uit de Agenda verder uitgewerkt. Op basis van dit rMJP maakt het rijk met provincies prestatieafspraken over rijksdoelen. De provincie stemt deze afspraken af met de gebieden, zodat rijksdoelen en gebiedsdoelen tijdig op elkaar worden afgestemd. Een IPO-visitatiecommissie onder leiding van oud minister Th. De Graaf heeft gesignaleerd dat de betrokkenheid van gebieden bij het ILG nog te wensen over laat. De gezamenlijke provincies hebben op basis van het rapport de Graaf een actieplan opgesteld, waarin een intensivering van de samenwerking is opgenomen. Wij adviseren bij uw provincie aan de bel te trekken indien naar uw mening sprake is van onvoldoende overleg of als de gebiedsdoelen naar uw mening nog onvoldoende aandacht krijgen.

De bijgevoegde brochure ‘de praktijk van gebiedsgericht werken’ zet een aantal goede voorbeelden op een rij, die u hopelijk inspireren om in uw gebied met andere overheden te werken aan kwalitatief goede en integrale gebiedsplannen.

Lbr. 06/64 - Brochure 'de praktijk van gebiedsgericht werken' 72kB
Brochure "De praktijk van gebiedgericht werken" 525 kB





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?