woensdag, mei 10, 2006

 

Handige website

Provincie Utrecht opent nieuwe website over plattelandstoerisme

Op 11 mei opent gedeputeerde van Europese zaken en het Landelijk Gebied, Jan-Pieter Lokker, de website: http://www.loketplattelandstoerisme.nl/. Op de site vinden plattelandsondernemers en beleidsmedewerkers van de Utrechtse gemeenten veel praktische informatie op het gebied van plattelandstoerisme in de provincie Utrecht.

Op de site is uitgebreide informatie te vinden over:
wet- en regelgeving;
handleidingen;
adressen van plattelandstoeristische organisaties;
diverse onderzoeksresultaten op het gebied van plattelandstoerisme;

veel voorbeelden van lopende projecten binnen en buiten de provincie. Ook is het mogelijk via de site aan te melden voor een digitale nieuwsbrief.De provincie Utrecht wil graag het toeristisch ondernemen op het platteland bevorderen en verder professionaliseren. Plattelandstoerisme vormt één van de thema’s die is opgenomen in het vastgestelde provinciale ‘Actieplan recreatie en toerisme 2005-2008’.

Om het thema te stimuleren is het project Loket Plattelandstoerisme gestart. Tijdens het project heeft een aantal activiteiten plaatsgevonden zoals; een marktonderzoek onder bezoekers van het platteland, een aanbodanalyse van plattelandstoerisme in de provincie, excursies voor ondernemers en informatiemiddagen over wet- en regelgeving voor gemeenteambtenaren. Voor en tijdens de activiteiten is veel informatie verzameld over plattelandstoerisme. Deze informatie is gebundeld in de nieuwe website.

Het loket is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met Agrarische Natuurverenigingen en Plattelandtoeristische Ondernemersverenigingen. Het project is mogelijk gemaakt door medefinanciering uit het EOGFL, afdeling Garantie. De inhoudelijke opzet en eindredactie zijn uitgevoerd door Route IV. Vormgeving en technische realisatie waren in handen van Vak 18. Het toekomstige beheer en onderhoud ligt bij Coöperatie Stadteland.
Provincie Utrecht, 09/05/06





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?