dinsdag, mei 09, 2006

 

Jumbo supermarkt

Jumbo start proef met diervriendelijk vlees met logo Dierenbescherming

In tien Jumbo supermarkten is half mei diervriendelijk varkensvlees te koop. Op het Jumbo Bewust vlees staat het logo van de Dierenbescherming en het Milieukeur. De Dierenbescherming heeft het stalsysteem voor de productie van het vlees positief beoordeeld op welzijn. De varkens hebben meer ruimte en leven niet op een betonnen vloer met roosters, maar op een dichte vloer met een dikke laag strooisel.
Het resultaat van het nieuwe stalsysteem is geen verveling en onderlinge agressie, minder stress en een betere kwaliteit van leven. De verantwoorde productie van het vlees komt niet alleen de dieren maar ook de smaak ten goede. De varkens hebben tijdens hun leven minder stress en krijgen door de samenwerking met veevoederproducenten voer van een hogere kwaliteit. Dit draagt bij aan de goede smaak van Jumbo Bewust, stelt de supermarktorganisatie.

De leverancier van het Jumbo vlees, varkenshouder Raymond Cobben, heeft inmiddels het Milieukeur behaald. Het stalsysteem dat hij op het bedrijf gebruikt bevordert bijvoorbeeld de productie van compost. Het bevat 50% minder ammoniak en is beter af te zetten dan de drijfmest uit andere stalsystemen.

Het speciale vlees is te koop bij de Jumbo Supermarkten in Goes, Groningen, Drachten, Den Haag, Son, Meerssen, Breda, Roermond, Oirsbeek en Kerkrade.

Jumbo, mei 2006





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?