dinsdag, juni 13, 2006

 

FoodConnectionPoint

'Food-sector moet meer sexy'

De voedingsmiddelenindustrie in Zuidoost-Brabant heeft de handen ineen geslagen. Onder de naam FoodConnectionPoint is een nieuwe organisatie opgericht die de sector aantrekkelijker moet maken voor gekwalificeerde medewerkers.Daarnaast moet FoodConnectionPoint zorgen voor een brug tussen industrie en onderwijs en een beter imago voor de foodsector.Tenslotte vormt de nieuwe organisatie een centraal contactpunt voor overheidsinstellingen. De oprichting van FoodConnectionPoint werd gisteren luister bijgezet met een grote bijeenkomst voor ondernemers en overheidsfunctionarissen.

De organisatie kent vijf regio‏s: Eindhoven, Helmond, Uden-Veghel-Schijndel, Den Bosch en Tilburg. Drie daarvan (Eindhoven, Tilburg en Den Bosch) zijn nog grotendeels in ontwikkeling. „Maar we kennen eigenlijk geen grenzen", aldus voorzitter Frans Huijbregts van de afdeling in Helmond. "Het is sowieso de bedoeling om op termijn de regio tussen pakweg Tilburg en Venlo in FoodConnectionPoint te bundelen." Huijbregts, directeur van de Huijbregts Groep (voedingscomponenten in poedervorm), is content over de deelname. „Bij onze afdeling hebben zich al 90 bedrijven aangesloten. Daarbij onder andere Bavaria, Vion, Bekkers, Van Rijsingen en Dolphin. De food-industrie is van enorme betekenis voor de regio. In Zuidoost-Brabant werken er 85.000 mensen. Al die mensen zorgen ervoor dat per dag 500 miljoen eetmomenten van mens en dier kunnen plaatsvinden.

" Voorzitter van de regio Uden-Veghel-Schijndel is Harry Faassen, manager bij het Veghelse Masterfoods.
„Overheidsinstellingen doen zaken met verschillende bedrijven in onze branche. Vaak komen ze er niet uit. Daarvoor biedt dit nieuwe instituut een oplossing. En andersom uiteraard werkt het uiteraard ook." FoodConnectionPoint wil ook ondernemers begeleiden die de behoefte hebben om te innoveren. „We willen niet zelf innoveren, maar aangesloten bedrijven met de juiste kennisinstellingen in contact brengen." Zowel Huijbregts als Faassen zijn zeer content over de rol die de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) speelde bij het oprichten van de nieuwe organisatie. Huijbregts: „Zonder de hulp van de BOM had het allemaal een stuk langer geduurd." Einhovensdagblad 12 juni 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?