zondag, juni 11, 2006

 

Nieuwe fietsroutes Boekel

Boekel opent drie fietsroutes met prieeltjes

Op het feestterrein bij Perekker in Boekel worden zondag 2 juli de nieuwe fietsroutes en prieeltjes geopend.Fietsen door de gemeente Boekel en tegelijk iets opsteken over het productieproces van verschillende bedrijven. Vanaf 2 juli is dat mogelijk in Boekel. Door nauwe samenwerking van stichting D’n Eik en zlto afdeling Boekel/Venhorst zijn drie nieuwe fietsroutes gemaakt langs diverse agrarische bedrijven. Langs de fietsroutes staan bij verschillende bedrijven houten prieeltjes.

Middels een bord wordt de voorbijganger uitgenodigd om naar binnen te gaan en een dvd op te starten. Vervolgens kan hij het ‘productieproces’ van het bijbehorende bedrijf bekijken. De presentatie bestaat uit bewegende beelden die op het bedrijf zelf zijn gemaakt. Op deze manier kan de toeschouwer een kijkje nemen achter de schermen op deze bedrijven. Daarnaast kan het prieeltje natuurlijk fungeren als picknick en rustplaats.In totaal zijn negen prieeltjes geplaatst bij evenzoveel bedrijven uit verschillende sectoren. Elke route begint en eindigt bij het, nog in aanbouw zijnde, natuur educatie- en informatiecentrum Perekker, gelegen aan de Wielewaallaan/Mezenlaan in Boekel.

De officiële opening van het project is op zondag 2 juli om 10.00 uur. Daarna kan iedereen desgewenst vanaf 11.30 uur tot 14.00 uur een keuze maken uit de dertig kilometer lange Monumentenroute of de Buurtschappenroute en de Ontginningsroute, die beiden 37 kilometer lang zijn. Onder de deelnemers die voor 17.00 uur weer terug zijn zal per route een vlucht van 60 minuten in een gemotoriseerd zweefvliegtuig worden verloot. Op het feestterrein zijn die dag alle verenigingen en werkgroepen van stichting D’n Eik aanwezig. De prieeltjes zijn tot en met de herfstvakantie dagelijks open. De routes zijn onder meer verkrijgbaar bij de bieb. Brabantsdagblad 10 juni 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?