maandag, juli 31, 2006

 

Maashorst

Forse subsidies voor projecten Maashorst

Brabants Dagblad 05-07-06 - Bernheze krijgt flinke subsidie voor het opknappen van de bedrijventerreinen 't Retsel, Cereslaan West en Kleinwijk. In totaal gaat het om ruim 3 miljoen euro. Ook voor het creƫren van een verbinding tussen de Heeswijkse bossen en natuurgebied de Maashorst krijgt de gemeente Bernheze subsidie (233.230 euro). Het geld komt uit de Europese subsidiepot Ceres. Een deel van de subsidie komt uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Ook voor twee projecten in het gebied Maashorst-Herperduin komt veel geld beschikbaar. Het gaat om een project van de Maashorstboeren. De Maashorstboeren willen in samenwerking met de gemeenten en recreatieve bedrijven in de regio nieuwe netwerken opzetten om zo samenwerking tussen ondernemers te stimuleren. Daarvoor krijgen ze een bijdrage van 124.771 euro. Ook voor een project van de gemeenten Uden, Bernheze, Landerd en Oss (verenigd in de Stuurgroep Maashorst-Herperduin) wordt geld beschikbaar gesteld. Het gaat om een bedrag van ruim 60.000 euro dat gebruikt wordt voor het ontwikkelen van zogeheten recreatieve toegangspoorten tot het landschapspark. In eerste instantie wordt het subsidiegeld gebruikt voor het ontwikkelen van plannen, onder meer het houden van een informatiebijeenkomst voor alle ondernemers in het nieuwe landschapspark. Als de recreatieve poorten straks daadwerkelijk gerealiseerd worden, moeten ook de
betrokken ondernemers zelf investeren.
Het Europese Ceres heeft onlangs weer bijna 19 miljoen euro uitgetrokken voor elf projecten in Noordoost-Brabant. Met de goedkeuring van die projecten zijn de Ceresmiddelen nu zo goed als uitgeput.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?