vrijdag, augustus 18, 2006

 

Crossterrein Boekel

Crossterrein nog half jaar open

Het nog steeds illegale Boekelse motorcrossterrein Bezuidenhout, dat op de grens ligt tussen Huize Padua en Handel, blijft nog zeker een half jaar open. Een eis van de inspectie van het ministerie van Ruimtelijke Ordening (Vrom) om handhavend op te treden tegen de crossbaan, is door het Boekelse college van B. en W. onlangs offcieel afgewezen.Hoewel de crossbaan al veertig jaar in gebruik is, beschikt ze nog steeds niet over een vereiste milieuvergunning. Reden voor de Vrom-inspectie om Boekel te manen tot sluiting van het circuit. De gemeente weigert vooralsnog echter de baan dicht te gooien. „We zijn op dit moment juist bezig om een nieuwe vergunning in het kader van de Wet Milieubeheer te regelen“, aldus wethouder Peter Ketelaars.

Een ander probleem is dat de motorcrossbaan nog steeds niet gelegaliseerd is. „Wij hebben de baan weliswaar opgenomen in ons nieuwe bestemmingsplan buitengebied, maar de provincie moet dit nog goedkeuren. Of dat gebeurt, is de vraag. Pas aan het einde van dit jaar verwachten we daar duidelijkheid over. En dan zal er zeker beroep worden aangetekend. Ofwel bij een negatieve beslissing door bijvoorbeeld de motorclub ofwel bij een positieve beslissing door bijvoorbeeld omwonenden“, aldus Ketelaars.

Regionaal terreinOndertussen zijn er ook nog steeds plannen om te komen tot een regionaal crossterrein in agrarisch gebied bij Odiliapeel ten zuiden van de vliegbasis Volkel. De provincie werkt mee aan een plan hiervoor van de gemeente Landerd, zo verklaarde gedeputeerde Paul Rüpp eerder desgevraagd. Hij liet ook weten dat een crossbaan in een natuurgebied zoals in Boekel niet meer van deze tijd is. Eindhovensdagblad 18 augustus 2006.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?