zaterdag, december 16, 2006

 

De Groente van Hans

Op initiatief van het streekhuis Peel & Maas zijn Hans Weima, die dit voorjaar gestart is met een zelfoogsttuin en Piet Verbeeten, eigenaar van de Plus supermarkt in Vierlingsbeek, een samenwerkingsverband aangegaan. Het doel is consumptie van lokaal geproduceerde groente te stimuleren.

Verkoop groente 'redelijk'

De verkoop van biologische groente uit Vortum-Mullem in de Plus-supermarkt van Vierlingsbeek loopt 'redelijk'. "We zijn nog niet helemaal tevreden".

We zijn supermarktondernemer Piet Verbeeten en hans Weima van de biologische moestuin in Vortum-Mullem. Het tweetal startte een maand geleden de verkoop van biologische groente. Wat weima 's morgens om 8 uur van het land haalt, wordt twee uur later al in de super aangeboden.

"technisch gezien loopt het prima", zegt Verbeeten. We hadden alleen een positiever resultaat verwacht". Aan het assortiment ligt het niet, stelt Verbeeten. "We hebben een vrij breed aanbod. Prei, een aantal soorten kool, uien, wortelen, rode bietjes, pompoenen. Op zaterdag hebben we in de winkel al een keer pompoenensoep gemaakt om te laten zien aan mensen wat er mogelijk is met de groente".

Ook al blijft de omzet achter, het duo gaat door met de verkoop. "Je moet het project wel een kans geven". Gelderlander 16 december 2006.

Lees ook:
http://reconstructiepeelenmaasnieuws.blogspot.com/2006/09/versvanhetlandkar.html





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?