zaterdag, december 16, 2006

 

Toekomst Landbouw volgens Veerman

Veerman: 'Goed perspectief voor de landbouw'

De toekomst van de Europese landbouw ziet er op langere termijn beslist niet somber uit. De sector kan en moet in belangrijke behoeften voorzien.
Naast de productie van voedsel, veevoer, energie en grondstoffen voor non-food toepassingen, worden dat in toenemende mate het bieden van ruimte voor recreatie en werken aan gezondheid. Ook vinden landbouw en platteland een steeds belangrijker legitimatie als cultuurdrager.

Dit stelt landbouwminister Cees Veerman in een essay over de toekomst van de landbouw dat vandaag wordt gepubliceerd. De voortgaande groei van de wereldbevolking en de verandering van het klimaat zorgen er voor dat grondstoffen uit de landbouw steeds belangrijker en schaarser worden. Europa beschikt over een sterke landbouw en een hoge kennisgraad.
Daarmee heeft de sector volgens Veerman een goede uitgangspostie om een sterke agrarische speler te blijven. Maar zou door de doorgaande liberalisering een deel van de grondstoffenvoorziening dreigen te verhuizen naar elders, dan moet Europa op dit punt bijsturen. De EU moet om strategische redenen blijven zorgen dat ze niet te afhankelijk wordt van agrarische importen van elders.

In weerwil van het vrijwel alom tegenwoordige malaise-gevoel is Veerman zeer optimitische over de toekomst van de Europese Unie en het Europese landbouwbeleid.

De complete essay van Veerman kunt u lezen als u op deze link klikt.
Abonneer u op de gratis nieuwsbrief landentuinbouw
vrijdag 15 december 2006, Door: Agrarisch Dagblad





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?