woensdag, januari 31, 2007

 

Bioraffinage: Groene Raffinaderij Haps

Door overvloed beschouwen we veel als afval

Nu de bodem van onze aardbronnen in zicht komen en we ons gaan realiseren dat we het klimaat met CO2 verstoren worden we gedwongen anders tegen zaken aan te kijken. Veehouders uit het Land van Cuijk hebben de handschoen opgepakt. Ze willen jaarlijks 200.000 ton mest gaan benutten voor hernieuwde grondstoffen. Wat kun je uit mest raffineren? Kijk maar een op de site van Smithfield http://www.bestbiofuels.com/products.html . Het grootste varkensbedrijf ter wereld. Met 857.000 zeugen en ruim 4000 medewerkers een bedrijf dat al jaren investeert in bioraffinage.
Informatie:

http://reconstructiepeelenmaasnieuws.blogspot.com/2006/06/groene-raffinaderij.html

http://landbouw.paginablog.nl/landbouw/2007/01/rudy_rabbinge_voor_je_het_weet.html
Hoe de overheid dit wil stimuleren:
Subsidieregeling voor duurzame energieproductie zal andere vorm krijgenHet nieuwe kabinet dat momenteel wordt voorbereid zal zich moeten bui­gen over een opvolger voor de MEP-subsidie. De partijen die momenteel aan de formatiebesprekingen deelnemen geven alledrie aan belang te hechten aan het verduurza­men van de energievoorziening. De nieuwe regeling zal vermoedelijk wel aan een budget worden gebonden. Dat betekent dat niet elke kilowattuur die duurzaam wordt geproduceerd met een zelfde tarief zal worden gesubsidieerd.
Bij het toekennen van steun zal sterker worden gelet op het vernieu­wende karakter van projecten. Dat hebben de woordvoerders van CDA en PvdA, Jos Hessels en Diederik Samsom laten doorschemeren. De PvdA-er vindt dat de subsidie als een startmotor moet fungeren die projecten in de markt zet. Uiteindelijk moet een systeem ook zonder steun kunnen opereren. Dat zou in de praktijk kunnen betekenen dat projecten straks korter worden gesteund dan 10 jaar zoals in de MEP-regeling.
Agrarisch Dagblad, 27/01/07





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?