woensdag, februari 07, 2007

 

Burgemeester Boekel enthousiast

'Platteland mag bouwen voor eigen inwoners'

Het nieuwe kabinet wil de Huisvestingswet aanpassen zodat plattelandsgemeenten voor eigen bevolking woningen kunnen bouwen. De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen is verheugd over dat voornemen.

,,Er was de laatste jaren weinig tot geen woningbouw mogelijk. Het is ontzettend goed dat de wet hiervoor wordt aangepast'', aldus H.G.M. van de Vondervoort, voorzitter van de vereniging waarin 1200 kleine kernen zijn vertegenwoordigd.
Van de Vondervoort, burgemeester van Boekel, ziet de aandacht als ondersteuning voor de vele mensen die actief zijn om de leefbaarheid en sociale cohesie op het platteland te behouden. ,,Het draait toch allemaal om de burgers die met plannen komen. Die initiatieven moeten we ondersteunen en daar is geld voor nodig.''

Volgens Van de Vondervoort hebben kleine kernen baat gehad bij de aandacht die het nu demissionaire kabinet had voor het platteland. En hij is blij dat het nieuwe kabinet hoge prioriteit geeft aan plattelandsontwikkeling. ,,We hebben gezien dat voorzieningen terugkomen als inwoners het willen en bereid zijn de handen uit de mouwen te steken. Waar aanvankelijk bijvoorbeeld bankfilialen verdwenen, bleken de banken toch bereid maatwerk te leveren. Al naar gelang de behoefte, kwam er bijvoorbeeld een geldautomaat of een loket.'' ANP 7 februari 2007.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?