zondag, februari 11, 2007

 

Kennismakelaar

In een gebied als Peel & Maas wonen veel ondernemers met goede ideeën. Ideeën die omgezet worden in plannen. Want plannen zijn nodig om partijen te informeren die nodig zijn bij de uitvoering zoals de overheid en financiële instellingen. Maar ook wanneer men denkt voor subsidie in aanmerking te komen dan is een goed plan een vereiste.

In dezelfde regio wonen veel studenten die hun opleiding volgen aan een van de vele kennisinstellingen die er zijn zoals het VMBO. MBO, HBO en Universiteit. Instellingen die steeds vaker kiezen voor 'Action learning'. Leren in de praktijk is immers de beste leerschool.

Een kwestie van vraag en aanbod. Maar hoe komen die bij elkaar? Reconstructiegebied Beerze-Reuzel heeft de nodige ervaring op dit gebied. Sinds enkele jaren hebben ze een kennisloket. Door makelen en schakelen brengen ze vraag en aanbod bij elkaar.

Het streekhuis werkt aan een structuur voor Peel & Maas die op de locale omstandigheden afgestemd is. Zo is het streekhuis in Peel & Maas, in tegenstelling tot sommige andere gebieden, zoals Beerze-Reuzel, geen frontoffice maar een backoffice. Het eerste aanspreekpunt voor projecten zijn namenlijk de gemeenten zelf. Deze kunnen vervolgens een beroep doen op de medewerkers van het streekhuis zoals de gebiesdcoördinator, de gebiedsmakelaar, de streekmanager, DLG medewerker, waterschapmedewerker en de reconstructie adviesgroep (RAG) medewerker.

Een ochtend in de veertien dagen komen alle streekhuismedewerkers bij elkaar en bespreken lopende en nieuwe projecten.

Het streekhuis gaat alle primaire kennisinstellingen in het gebied benaderen. Het streven is dat deze kennisinstellingen gezamenlijk een kennismakelaar aanstellen. Bij voorkeur iemand met ondernemerservaring en ervaring met kennisinstellingen. Hij of zij kan dan de tweewekelijkse bijeenkomsten van het streekhuisteam bijwonen. Met de kennismakelaar kunnen nieuwe projecten besproken worden. Hij of zij kan vaststellen bij welke kennisinstelling een vraag het beste thuis hoort of kan studenten van verschillende instellingen met elkaar laten samenwerken om een project uit te voeren.

Kortom. Als u binnenkort uw project aanmeld dan hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Voor informatie bel: 06 51 63 1647





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?