zaterdag, april 28, 2007

 

Crossterrein Boekel

Vrom verliest procedure tot sluiting crossterrein Boekel

De Vrom-inspectie heeft een procedure tot sluiting van het Boekelse motorcrossterrein Bezuidenhout gisteren bij de Raad van State verloren. Het gemeentebestuur van Boekel weigerde op 1 augustus 2006 terecht tot sluiting over te gaan, aangezien op dat moment nog concreet zicht bestond op legalisatie van dit in de bossen gelegen terrein. Dat dit bijna vier maanden later al niet meer zo was, doet volgens 's lands hoogste bestuursrechter niet ter zake.

De Raad van State verwierp daarmee een geruchtmakend beroep van de inspectie van het ministerie van Vrom die de gemeente tot sluiting van Bezuidenhout had gesommeerd. Het crossterrein dat sinds jaar en dag illegaal wordt gebruikt door de Motorsport Club Boekel (MCB) blijft door deze uitspraak voorlopig open, ook al heeft het provinciebestuur het circuit op 21 november 2006 geschrapt uit het nieuwe bestemmingsplan buitengebied van Boekel waarin de gemeente het had gelegaliseerd. Afgelopen dinsdag, een dag voor de uitspraak van de Raad van State, verleende de gemeente een milieuvergunning van één jaar voor het circuit. Volgens haar voldoet de motorsportclub met geluiddempers op de motoren aan de geluidsnormen om wekelijks ruim 7 uur te mogen crossen. De provincie en de Vrom-inspectie hebben eerder betoogd dat een milieuvergunning onhaalbaar is, vanwege de bescherming van omwonenden tegen geluidshinder op Bezuidenhout. De motorsportclub kan het circuit gebruiken, tenzij de Vrom-inspectie of omwonenden daartegen in actie komen. Zij kunnen de Raad van State vragen de milieuvergunning te schorsen. De gemeente wil Bezuidenhout open houden tot het nieuwe regionale crossterrein in Odiliapeel er is. Hiervoor bestaan plannen bij de gemeente Landerd, die het crossterrein op de Reekse Heide moest sluiten. Brabantsdagblad 26 april 2007.

Binnen de reconstructie plannen is voorzien in een nieuw regionaal oefen terrein in de gemeente landerd. De gemeente landerd heeft het Streekhuis Peel & Maas gevraagd de wensen van de motorcrossverenigingen te inventariseren.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?