dinsdag, april 17, 2007

 

Zaak Versneller Land van Cuijk


ROC gaat ondernemers coachen

In het najaar krijgen twintig ondernemers uit het Land van Cuijk gedurende een halfjaar intensieve begeleiding van ROC De Leijgraaf.

Het opleidingsinstituut organiseert daarnaast een achttal bijeenkomsten in de regio die openstaan voor alle ondernemers. Tijdens die bijeenkomsten wordt aan de hand van thema's ingegaan op bijzonderheden van het ondernemerschap, zoals marketing en dienstverlening aan klanten. Het roc organiseert deze 'coaching-trajecten' in opdracht van de vijf Land van Cuijkse gemeenten. De gemeenten maken zich zorgen over de bedrijvigheid van de regio in de toekomst.

Ze hopen met initiatieven als deze het ondernemerschap in het Land van Cuijk een steun in de rug te geven.Volgens Karel Wijne, projectleider van De Leijgraaf, is het intensieve traject dat in het najaar begint, speciaal bedoeld voor startende ondernemers of ondernemers die op het punt staan een nieuw product te gaan ontwikkelen. "Ondernemers moeten voortdurend met vernieuwing bezig zijn", zegt Wijne. "Maar ze worden geleid door de waan van de dag en zijn daar niet zo mee bezig. Terwijl het om te overleven nodig is te blijven innoveren, vernieuwen." Als ze deelnemen aan dat traject, worden ze daarbij intensief gesteund. Ze krijgen les van onze docenten, maar ook van ondernemers uit de regio die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend.

"De deelnemende ondernemers volgen niet alleen creatieve sessies, maar krijgen ook vijf keer twee dagen cursus. Ze leren hoe ze een eigen businessplan kunnen maken. Studenten van het roc krijgen daar ook een rol in, zodat de kloof tussen onderwijs en bedrijfsleven wat wordt gedicht. "Het is goed voor de ondernemer én voor het onderwijs", aldus Wijne.Het coachingtraject, dat als naam De Zaakversneller heeft meegekregen, is niet gratis. De ondernemers betalen 1500 euro per persoon. "Daarmee zijn we nog lang niet kostendekkend", zegt Wijne. "We krijgen subsidie van de Europese gemeenschap en van de provincie. De ondernemer moet zelf tijd en geld investeren want we moeten ook zeker zijn van zijn motivatie."ROC De Leijgraaf werkt voor dit project samen met de Technische Universiteit Eindhoven. Gelderlander 17 april 2007.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?