maandag, mei 07, 2007

 

B&B Overloon

Bed & Breakfast is een stimulans voor recreatie en toerisme in het buitengebied. Toeristen die genoeg hebben van massatoerisme kunnen op het platteland terecht. Om dit ondernemerschap te stimuleren en bestaande ondernemers te helpen met kwaliteitsverbetering heeft het streekhuis de Grondmij (Route IV) gevraagd een offerte voor een stimuleringplan te maken. Voor de uitvoering van dit plan zijn we op zoek naar budget.

Zie: http://reconstructiepeelenmaasnieuws.blogspot.com/2006/09/land-van-cuijk-logementen.html

Een voorbeeld van B&B in Overloon:

Bed en breakfast in Overloon speciaal voor ruiters
De familie Marcellis aan de Bossenhoekweg in Overloon wil op termijn een bed - en breakfast speciaal voor ruiters openen.

Het verzoek ligt inmiddels bij de gemeente Boxmeer die welwillend tegenover het plan staat. De gemeente wil Overloon met zijn Zoo Parc en het Liberty Park verder uitbouwen als toeristisch dorp. Maar eerst moet nog de lange ambtelijke weg worden bewandeld, alvorens de eerste ruiters kunnen aanschuiven. Daar is ook mevrouw Marcellis van overtuigd. "We wonen een kleine vijfhonderd meter buiten de bebouwde kom aan de rand van een bos. En de nieuwbouw van Overloon komt onze kant op. Om hier een bed- en breakfast voor ruiters te kunnen beginnen, zijn heel wat vergunningen nodig. Voor de paardenliefhebber is het een gunstige plek. We kunnen onderdak bieden en de paarden stallen. Daarbij liggen in de buurt ruiterroutes. Idealer kan niet. Dit is een idee van mijn man Piet. Hij heeft altijd wel wat met paarden gehad." Gelderlander 7 mei 2007.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?