dinsdag, juni 19, 2007

 

Cuijk en Grave aan de slag met kerstidee

Het was een oude wens van de gemeente Cuijk en de gemeente Grave om iets met elkaar op poten te zetten waardoor beide plaatsen aan de maas met elkaar verbonden worden. De Maas zou er onderdeel van uit moeten maken. Het steekhuis benaderde diverse partijen en merkte dat er draagvlak was om met elkaar samen te werken. Afgelopen vrijdag waren de ondernemers verenigingen van Cuijk en Grave, de horeca verenigingen van Cuijk en Grave en een afvaardiging van Olie & Stoom te gast in het streekhuis. Tevens waren aanwezig ondernemer Huib Niessen uit Cuijk en onderneemster Jolanda van de Venne uit Grave. Een werkgroep werd samengesteld die met de uitvoering van een idee aan de slag gaat. De ondernemersverenigingen en de horecaverenigingen uit beide plaatsen hebben aangegeven mee te willen helpen om van het initiatief een succes te maken. Voor meer informatie zie het kranten artikel wat vandaag in de Gelderlander verscheen hieronder.

Kerststoomtocht over de Maas

Een Anton Pieck - achtige uitstraling moet het krijgen. Een lint van kleurig verlichte stoomboten op de Maas, tussen Grave en Cuijk.

Aan boord de ene dag Gravenaren die de Midnightshopping in Cuijk gaan bezoeken. Op de andere dag Cuijkenaren die richting Grave varen om daar over een feestelijke kerstmarkt te flaneren. Het is een idee van Jolanda van de Venne uit Grave en het kan rekenen op een positief onthaal bij winkeliers in de twee Maasstadjes. Van de Venne organiseert op zondag 16 december voor het eerst een kerstmarkt in het historische stadscentrum van Grave. "In Anton Pieckstijl. Dat was de enige voorwaarde die ik stelde voordat ik de organisatie op me nam." Van der Venne heeft ervaring met het organiseren van kerstmarkten op het inmiddels gesloten Graafse tuincentrum Van der Venne.

Doel is de Graafse kerstmarkt koppelen aan de kerstkoopavond in Cuijk. Dat is de Midnightshopping op zaterdag 15 december. De inwoners van de twee plaatsen moeten over en weer de winkelcentra gaan bezoeken, zo is het plan. Een sfeervolle boottocht over de Maas, in authentieke stoomboten, moet het bezoek aan de andere plaats aantrekkelijk maken.Vrijdag is de knoop doorgehakt over deze nieuwe vorm van samenwerking tussen winkeliers van Grave en Cuijk. Aan de verlichte stoombotenoptocht wordt meegewerkt door de Sociƫteit Olie en Stoom (SOS). Dat is een regionale club van liefhebbers van oude stoomsleepboten.

De Cuijkse reder Huub Niessen doet ook mee. Hij trekt de kar voorlopig vanuit Cuijkse kant. Zijn partyboot, de Jan van Cuijk, zal meevaren omdat de sleepboten zelf niet al te veel capaciteit hebben. Niessen hoopt dat ook plezierjachtjes zullen meevaren. "Dat wordt een kleurig gezicht, al die verlichte bootjes." Met de initiatiefnemers hoopt Niessen dat het niet bij deze ene keer blijft. Nog mooier zou zijn als de ondernemers in beide plaatsen de kerststoomtocht aangrijpen om zelf met initiatieven te komen. "Als winkelier moet je toch leuke dingen kunnen verzinnen die aansluiten op zo'n boottocht in kerst- sfeer", zegt Niessen. Begin augustus start de sponsorwerving. Gelderlander 19 jun 2007.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?