zaterdag, augustus 25, 2007

 

Crossen Sint Anthonis problematisch


Onzekerheid over doorgaan van crosswedstrijden

Het is allerminst zeker dat de Oploose Motorclub (OMC) op 1, 2 en 8 september wedstrijden mag houden op het Stevensbeekse Radiocircuit.

Bewoners van de Radioweg en de Milieuvereniging Land van Cuijk hebben bezwaar ingediend tegen de evenementenvergunning die de gemeente Sint Anthonis voor de drie crossdagen heeft afgegeven. Dinsdag neemt de gemeentelijke commissie voor de bezwaarschriften tijdens een openbare hoorzitting de schriftelijke klachten onder de loep. Na de partijen te hebben gehoord adviseert de commissie het college om de toekenning van de evenementenvergunning wel of niet te heroverwegen. Daar de zitting pas enkele dagen voor het crossweekeinde van 1 en 2 september plaatsvindt, is het onzeker of de commissie op tijd het college kan adviseren. Voor OMC is het volgens bestuurder Frans Aben een flinke strop als de wedstrijden niet door mogen gaan. "Zowel financieel als sportief zou dat een kleine ramp zijn." Gelderlander 25 augustus 2007.
Enkele dagen later:
Crosswedstrijden van OMC Oploo op Radiocircuit mogen doorgaan

Vrijdag, 31 augustus 2007 - SINT ANTHONIS - De evenementenvergunning die OMC Oploo voor komend weekeinde heeft gekregen voor het houden van crosswedstrijden op het Stevensbeekse Radiocircuit, is terecht afgegeven door de gemeente Sint Anthonis.

Dat vindt de bezwaarschriftencommissie, die daarmee enkele omwonenden van het Radiocircuit en de Milieuvereniging in het ongelijk stelt. De bezwaarmakers stellen dat het crossen voor verkeer - , stof - en geluidsoverlast zorgt. Omdat de milieuvergunning van OMC is verlopen, had de vergunning niet afgegeven mogen worden. De bezwarencommissie stelt dat met een dergelijke vergunning ook crosswedstrijden op open terreinen mogen worden gehouden. Dan is het volgens de commissie ook geen bezwaar dat OMC gebruikmaakt van het Radiocircuit dat voor 80 procent is omzoomd met een aarden geluidswal. OMC - bestuurder Frans Aben is blij met het besluit. "We hebben voor de organisatie al 6000 euro aan kosten gemaakt. Niet doorgaan was een kleine ramp geweest."





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?