donderdag, augustus 23, 2007

 

Ons Genoegen Rijkevoort
Kandidaten café Ons Genoegen haken af

Alle drie de kandidaten voor het voormalige café Ons Genoegen in Rijkevoort hebben afgehaakt. Dat betekent dat er vooralsnog geen pannenkoekenrestaurant in de café - zaal aan de Papenvoortsedijk komt.

Ook wordt het geen verblijfsaccommodatie voor groepen. Het idee om het grote pand in te richten als kunstenaarswerkplaats met atelierruimte en horecagelegenheid, is ook gesneuveld. De kandidaten zien om verschillende redenen af van hun plannen. De Gelderlander volgt de pogingen van de eigenaren om een nieuwe bestemming voor het pand te krijgen, op de voet. Mayan Boonen, met haar man Mart eigenaar van het voormalige café Ons Genoegen in Rijkevoort, zag ze deze zomer één voor één afhaken. Drie kandidaten hadden zich gemeld na de oproep in deze krant: welke beginnende ondernemer wil iets beginnen in het leegstaande café? "De eerste die afviel", zegt Boonen, "is een Boxmeerse kunstenares.

Ze wilde er een kunstenaarswerkplaats voor maken met expositieruimte. Uiteindelijk heeft ze het niet aangedurfd omdat ze dacht dat het exploiteren van het gebouw haar andere activeiten - schilderen en lesgeven - in de weg zou staan." Het echtpaar Boonen vond het kunstenaarsplan heel sympathiek. "Jammer dat het sneuvelde."Het tweede plan dat niet doorging was dat van een echtpaar uit Rijkevoort. Het stel wilde een groepsaccommodatie beginnen. Maar na een advies van een deskundige zagen ze er van af. "Je kunt hier hooguit dertig mensen laten slapen. Er moet voor minstens een ton verbouwd worden en die kosten haal je er volgens de deskundige met slechts dertig slaapplaatsen niet uit" , aldus Boonen.
De jonge Rijkevoortse kok (25) die in het pand een pannenkoekenrestaurant wilde beginnen, heeft nog de langste adem gehad. Die zou op termijn het pand ook wel hebben willen kopen. Uiteindelijk durfde hij de stap niet aan. "Misschien was hij nog net iets te jong" , zegt Mayan Boonen. "Het zou dag en nacht werken worden."Op advies van de streekmanager reconstructie, Twan Goossens, gaat het echtpaar het zoekgebied nu vergroten. Met behulp van een makelaar die gespecialiseerd is in horeca-objecten, zal bekeken worden of het zin heeft om het pand landelijk aan te bieden. Veel vertrouwen heeft Mayan Boonen niet. "Er staan heel erg veel cafés te koop", zegt ze. " Heel veel ondernemers op het platteland stoppen ermee." Gelderlander 23 augustus 2007.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?