zaterdag, augustus 18, 2007

 

Speurtocht naar geschikte locatie


Stichting Ecopark Gaia is op zoek naar een geschikte locatie om hun plan te realiseren. De kern van het plan ziet er als volgt uit.

Een Ecopark kent diverse functies zoals wonen, werken, leren, ontspannen, creëren en recreëren. Een Ecopark wordt grotendeels door jongeren gebouwd en is toegangkelijk voor publiek. Het gehele project rust op drie hoofdpeilers:

1 Ontwikkelen van nieuwe natuur
2 Aanbieden van leer- en werkprojecten voor jongeren
3 De voetafdruk van de mens op aarde verkleinen

Ecopark Gaia zal in ieder geval op een duurzame en ecologisch verantwoorde wijze gerealiseerd en geëxploiteerd worden om zo de voetafdruk op aarde te verkleinen. Daarnaast zijn doelen:
1 Het bewustzijn te vergroten ten aanzien van de negatieve milieueffecten als gevolg van onze welvaarteconomie en wat we hier tegen kunnen doen.

2 Het bewustzijn te vergroten ten aanzien van de mogelijkheden als het gaat om gebruik van nieuwe energiebronnen, hergebruik van water, alternatieve bouwconcepten, hergebruik van afvalmaterialen, etc.
De toepassing van nieuwe energiebronnen, hergebruik van water, alternatieve bouwconcepten, hergebruik van afvalmaterialen, etc. te stimuleren.

3 Bewustzijn voor te leven in de context van de exploitatie van de aarde teneinde de voetstap van de mens op aarde te verkleinen.

Denk je een geschikte locatie te kennen. Neem dan contact op met Andre van de Veerdonk. Voor informatie http://www.ecoparkgaia.nl/





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?