dinsdag, september 04, 2007

 

Oefenterrein geluidsport

Uden wil terrein crossers steunen

De Udense gemeenteraad stelt tienduizend euro beschikbaar voor het opstellen van een bestemmingsplan voor een regionaal motorcrossterrein in de gemeente Landerd.

Het initiatief is afkomstig van Landerd. Het circuit zou moeten komen op de hoek van de Nieuwedijk en de Middenpeelweg, achter vliegbasis Volkel. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat het circuit geen milieuhygiƫnische gevolgen heeft voor het landbouwontwikkelingsgebied dat ten oosten van Odiliapeel op Udens grondgebied moet komen. De totale kosten voor het opstellen van het bestemmingsplan bedragen 40.000 euro. De kosten worden gedeeld door Landerd, Uden, Veghel en Boekel. De bedoeling is dat motorclubs uit de vier gemeenten straks op het nieuwe circuit terecht kunnen.

SP-raadslid Jan Verbruggen vroeg zich af waarom er niet is gedacht aan de hobby-rijders of wildcrossers. Want die veroorzaken de meeste overlast. Volgens wethouder Hidde Nota komen die pas later aan bod. De Udense motorclub MAC Bedaf maakt momenteel gebruik van een crossterrein aan de Scheiweg, aan de Volkelse kant van de vliegbasis. De club mag daar twee officiƫle wedstrijden per jaar houden maar in de praktijk wordt er het hele jaar tegen de regels gecrost, aldus het college van B. en W. Volgens Gewoon Uden heeft de raad dat zelf veroorzaakt door te stellen dat er maar twee wedstrijden per jaar zijn toegestaan. Brabantsdagblad 4 september 2007.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?