zaterdag, september 22, 2007

 

Week 38

Dinsdag
Het project Rest-O-Super is ongeveer 2 jaar geleden gestart. Uitwerken van ideeën heeft ook zijn tijd nodig zo blijkt maar er ligt nu een ondernemersplan. Bij het plan zijn een supermarktketen, een bouwbedrijf, een ROC, een zorgorganisatie en advies bureau CHO Consultants uit Sint Anthonis betrokken. Vandaag heb ik een afspraak met woningbouw vereniging Maasland. Ik informeer ze over het plan en we bespreken de mogelijkheden om samen te werken.

Streekselecties is een nieuw initiatief van ondernemer Rogier Arntz wat hij samen met Agro & Co opgestart is om de verkoop van streekproducten te stimuleren in supermarkten. Rogier is een succesvolle ondernemer die enkele jaren geleden gestart is met zijn bedrijf Boost om productdemonstraties in supermarkten te verzorgen. Rogier wil begin 2008 van start gaan met de verkoop van streekproducten in 200 supermarkten. Met een ondernemer uit Overloon bezoek ik het kantoor van Streekselecties en bespreken we de mogelijkheden om een nieuw streekproduct te intoduceren.

Donderdag
Samen met Marianne Muller van More BV heb ik een afspraak met een medewerkster van de provincie deskundig op het gebied van cultuurhistorie in het bijzonder molens. Tijdens een streekhuis overleg in de gemeente Veghel kwam het idee naar voren om te onderzoeken hoe we eigenaren van molens en molenaars zouden kunnen ondersteunen middels een reconstructieproject. De provincie geeft aan het een goed idee te vinden om de molenaars in Peel & Maas te mobiliseren. In het verleden had men als eigenaar van een molen meer met de rijksoverheid te maken. Dat gaat veranderen. Voor het verstrekken van subsidies krijgt de provincie in 2008 een prominentere rol. We bespreken een idee om de aanwezige molens met behulp van studenten te inventariseren en de verzamelde gegevens in een fraai drukwerk te presenteren. We zien dat als een opstart voor vervolg projecten waarbij we er naar streven dat molens nieuwe economische dragers krijgen omdat klandizie beter werkt dan subsidie.

Vrijdag
15 november 2006 bezocht minister Veerman pleisterplaats FF Pauze in Mill. Tijdens deze bijeenkomst boden drie onderneemsters uit Peel & Maas de minister het eerste Hap-Trap-Snurk-Arrangement aan. Een fiets tocht die start op Landgoed de Barendonk met Overlaat koek met koffie/thee vervolgens een fietstocht door Landgoed Tongelaar, de Vilt en de Maasheggen naar restaurant het Veerhuis in Oeffelt voor een streekverassingsdiner om vervolgens weer naar Beers terug te fietsen om daar te overnachten in het Hooi Hotel. Voor dat men terug is krijgt men eerst bij FF Pauze in Mill nog een heerlijke coupe boerenroomijs. Het arrangement heeft de onderneemsters op het spoor gezet van nieuwe ideeën. Ze onderzoeken de mogelijkheden om met een kunstenaar uit de regio een partnership aan te gaan. De kunstenaar krijgt extra exposure voor zijn of haar werk en de onderneemsters krijgen nieuwe klanten vanwege de publiciteit. Het streven is om voor "Kunst op het Platteland van Cuijk" nog onderneemsters te vinden in Grave en Sint Anthonis zodat het een 'Land van Cuijk' project wordt. In de middag bespreek ik het plan van aanpak met een van de onderneemsters.

Weekoverzichtstreekmanager

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?