donderdag, oktober 25, 2007

 

Hooibergen Landerd


Veel animo hooibergen

Zo'n 45 aanvragen voor het plaatsen van een hooiberg zijn inmiddels binnengekomen bij de Stichting Hooibergen en de gemeente Landerd. In zo'n hooiberg willen mensen bijvoorbeeld een kinderopvang beginnen, maar ook een bakhuisje en theehuisje zijn genoemd.

Een maand geleden hield de stichting een informatieavond over de hooibergen. In een eenmalig project wil de stichting in samenwerking met de gemeente mensen de mogelijkheid bieden een hooiberg op hun erf te plaatsen. Deze moeten gaan dienen als toeristische trekpleister voor de gemeente Landerd. Gedacht wordt aan een invulling van de 'bijgebouwtjes' als bijvoorbeeld bed-and-breakfast, atelier, dierenverblijf of winkel met streekproducten. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat de hooibergen als (boeren)bedrijfsgebouw gaan dienen.School is dan ook blij met de tot nu toe binnengekomen aanvragen.
"We waren even bang dat een heleboel mensen het project zouden aangrijpen als een mogelijkheid voor het bouwen van bijgebouwen." Mensen die geïnteresseerd zijn in het plaatsen van een hooiberg kunnen zich nog tot en met 31 oktober melden bij de stichting hooiberg of de gemeente Landerd.http://www.stichtinghooibergen.nl/ Brabantsdagblad 24 oktober 2007.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?