zaterdag, november 03, 2007

 

Week 44

Maandag
iamoneworld is een kunstproject van Ingrid van den Boogaard. Ingrid is kunstenares beeld en geluid in Den Bosch en wil begin volgend jaar een kunstreis rond de wereld maken. Ze maakt de reis met een zonnemobiel van SOIOS uit Maashees. Het streekhuis is gevraagd een brug te slaan naar het bedrijfsleven. Het project vergt een aanzienlijk budget maar kan voor de deelnemende bedrijven ook veel publiciteit opleveren. Met een aantal personen bespreken we een plan van aanpak. zie: http://www.omroepbrabant.nl/mediaplayer.aspx?object=news&id=89091&mode=video

Dinsdag
Overleg in Wageningen op uitnodiging van Albert Sikkema. Albert is werkzaam voor uitgeverij Cereales en heeft een projectidee wat hij met een aantal personen wil bespreken. Het idee richt zich op plattelandsontwikkeling en heeft dus raakvlak met de reconstructie.

Woensdag
Vorig jaar bracht het streekhuis drie onderneemster bij elkaar naar aanleiding van het bezoek van minister Veerman in Mill. De drie onderneemster bedachten met elkaar het arrangement "happen trappen snurken" en boden tijdens het bezoek de minister het eerste arrangement, middels een waardebon, op feestelijke wijze aan. De samenwerking beviel zo goed dat de onderneemsters de samenwerking willen continueren. Om de mogelijkheden te vergroten werd gezocht naar onderneemsters in het land van Cuijk uit de gemeenten die nog niet vertegenwoordigd waren. S'avond wordt bij Ons Moe in Oploo op een plan gebroed voor 2008.

Vrijdag
Met een aantal personen werk ik aan de voorbereiding van "Molenproject Noordoost Brabant". De verantwoordelijkheid betreffende de monumentale en cultuurhistorische waarde van molens wordt van de rijksoverheid naar de provincialeoverheid verlegd. Om het voortbestaan van molens te waarborgen zijn aanzienlijke overheidsbudgetten nodig. De provincie heeft er belang bij dat molens waar mogelijk zelf zorgen voor inkomsten door het starten van economische dragers in en rond de molens. Denk aan de vestiging van diverse vormen van bedrijvigheid. Om molenaars te helpen met het ontwikkelen van geschikte economischedragers heeft het streekhuis samen met adviesbureau More BV de NHTV (Internationale Hogeschool Breda) gevraagd een plan van aanpak te maken. Een team van studenten wordt gedurende vier maanden bijgestaan door deskundige begeleiders. Het totale project is een investering 20.000,- euro. Een peulenschil als je bedenkt dat het project de provincie de komende jaren miljoenen kan besparen. Maar..........er is alleen nu net geen potje waar het in past. Aan een oplossing wordt gewerkt.

Weekoverzichtstreekmanager

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?