zondag, december 30, 2007

 

fietspendelboot


Supermarkten moeten fietspendelboot redden

Supermarkten in de gemeenten in het Land van Cuijk en in Gennep, Heumen en Mook moeten de fietspendelboot redden.

Uitbater Huub Niessen hoopt met gratis dagkaarten voor klanten van de winkels meer bezoekers voor zijn boot te trekken. In januari moet duidelijk zijn of het plan doorgaat. De pendelboot kwam dit jaar in nood, doordat de gemeenten na twee jaar de subsidie wilden stopzetten. Er zijn nog niet voldoende bezoekers om zelf rond te kunnen komen. Na overleg werd besloten de boot een derde jaar te subsidiƫren, mits Niessen met een goed plan komt om het voortbestaan te garanderen. Streekmanager Twan Goossens helpt hem hierbij.Het plan is dat als mensen voor een bepaald bedrag boodschappen doen, ze een gratis dagkaart ter waarde van 15 euro krijgen. Ook kunnen ze er voor 7,50 euro een of twee kaarten bij kopen.

Tot nu toe werken vier supermarkten mee aan het plan. "Nog niet genoeg" , zegt Goossens, "maar we hebben de actie besproken met zeventien supermarkten. In de eerste week van januari geven zij meer duidelijkheid."De actie moet ook voor de supermarkten meerwaarde hebben. "Als het voor hen ook inkomsten genereert, willen ze het jaar daarop ook weer meedoen." Voor de pendelboot is het belangrijk dat de supermarkten meerdere jaren meewerken aan het plan. Streekmanager Goossens: "We werken aan een structurele oplossing, want aan een oplossing voor een jaar hebben we niets."Goossens heeft nog geen alternatief, mocht het plan mislukken. "Maar we hebben goede hoop dat het lukt.

Als de supermarkten meedoen, gaan we kijken of er nog andere ondernemers geĆÆnteresseerd zijn. Maar dan moet wel eerst zeker zijn dat de boot volgend jaar vaart."De fietspendelboot vaart van 2 mei tot 30 september over de Maas op en neer tussen Grave en Boxmeer. Hij verbindt op deze manier verschillende fietsroutes. Op zijn reis doet de boot zeven verschillende Maasdorpen in de provincies Brabant, Limburg en Gelderland aan. Geldelander 29 dcember 2007.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?