donderdag, januari 17, 2008

 

Eerdse molen


Eerdse Molen wil beginnen met restauratie

Stichting Eerdse Molen wil dit voorjaar starten met het volledige herstel van het gelijknamige rijksmonument.

De stichting heeft bij de gemeente Veghel een bouwvergunning aangevraagd, maar de procedure blijkt langer dan verwacht. "Nu blijkt dat het bestemmingsplan moet worden gewijzigd en dat zorgt voor vertraging", verklaart Elize Janssen namens de stichting. Ze stelt dat het bestuur goede hoop houdt dat de werkzaamheden in de eerste helft van dit jaar kunnen beginnen. Dit ondanks dat het volledig benodigde budget nog niet bij elkaar is. "Het is van groot belang dat we nu daadwerkelijk aan de slag gaan. Het publiek zit daar ook echt op te wachten. We denken dat als we eenmaal aan het werk zijn ook makkelijker de laatste sponsors kunnen vinden." Het Veghelse bouwbedrijf Van de Ven gaat de klus klaren onder zeer schappelijke voorwaarden, aldus Janssen. Brabantsdagblad 17 januari 2008.
Alleen vrijstelling nodig voor molen Eerde
Voor de restauratie van de Eerdse molen is geen wijziging van het bestemmingsplan nodig, alleen een vrijstelling daarop.

Zo corrigeert Elize Janssen van Stichting Eerdse Molen de berichtgeving eerder in deze krant. Bouwbedrijf Van de Ven is sponsor en zal naar verwachting eerste helft dit jaar samen met molenbouwer J. de Jongh en andere sponsoren de restauratie ter hand nemen. Brabantsdagblad 19 januari 2008.

Zie ook http://www.eerdsemolen.nl/

Begin januari zijn acht studenten van de NHTV Breda begonnen met het "Molen Project". Het doel is om een kansenkaart te maken voor molens zodat ze zich beter kunnen handhaven door het benutten van geschikte economische dragers. Zie:http://molenproject.blogspot.com/

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?