woensdag, januari 16, 2008

 

EETNL Veghel-Uden

EETNL zoekt investeerders en participanten

Voor het eerste leisurecentrum in Nederland dat zich concentreert op de beleving van voeding EETNL, zoeken de initiatiefnemers investeerders en participanten die het concept concreet invulling helpen geven. Zij denken daarbij aan foodproducenten en ondernemers uit de wereld van retail, horeca, entertainment en leisure. Daarnaast zijn ook ondernemers uit foodgerelateerde branches en onderwijsinstellingen welkom. EETNL hoopt in 2010 open te gaan.

EETNL is een initiatief van Octus Beheer en Agro & Co Brabant, in samenwerking met de stedelijke regio Uden-Veghel. De organisatie bestaat in de aanloopfase uit een stuurgroep en een realisatieteam. EETNL moet een belangrijk podium voor vernieuwende aanbieders van food, entertainment en leisure worden waar de nieuwste trends, ontwikkelingen en technieken tot uiting komen. Daarnaast moet het een facilitair platform gaan bieden voor initiatieven op het gebied van innovatie, educatie en training in food. Het centrum moet ook ruimte bieden voor directe communicatie met de consument. Voor elk formuleonderdeel wordt door de stuurgroep en het realisatieteam gezocht naar specifieke belangstellenden. Zo bestaat er het plan voor een Fusion Markt. Daarvoor wordt gezocht naar ondernemers die vanuit hun eigen achtergrond en cultuur de gewenste invulling kunnen geven aan deze wereldkeuken.

Trend Plaza is bedoeld voor entertainmentaanbieders, horecapartners en ondernemers met food- en foodgerelateerde concepten. Dutch Taste moet een open platform worden voor producenten van oer-Hollandse merken. Voor de Future Store zoekt EETNL een partner die in staat is op spectaculaire wijze invulling te geven aan de winkel van de toekomst. Verder is er Luilekkerland dat ruimte biedt voor een ondernemer in leisure die in staat is om een kinderparadijs te realiseren, waarbij voeding wordt verheven tot een feestje. Een van de ambities van EETNL is het vergroten van de bewustwording rond voeding. Daar passen ook allianties met het onderwijs bij.Daarvoor liggen er mogelijkheden voor het ontwikkelen van lesprogramma’s en bijvoorbeeld het aanbieden van stageplaatsen aan studenten van opleidingen op het gebied van foodtechnologie, logistiek, fooddesign, horeca en detailhandel.
bron: Nieuwsbrief EETNL, januari 2008

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?