donderdag, januari 31, 2008

 

Starters Cafe

Ondernemers willen loket voor starters

Een loket in het gemeentehuis voor advies en begeleiding om startende ondernemers in de regio te helpen hun weg te vinden. Dit idee kwam gisteravond naar voren tijdens de eerste editie van het Starterscafe van ROC De Leijgraaf, Uitvoeringsteam reconstructiegebied Peel & Maas en de Gelderlander.

Roep om versnelling procedures voor startende ondernemers

Ondernemers in recreatie en toerisme in het land van Cuijk en Noord-Limburg willen graag vooruit, maar stuiten nog te vaak op trage procedures. Voor advies over het beginnen van een eigen bedrijf zouden starters bij een speciaal daarvoor toegerust loket bij gemeenten terecht moeten kunnen. Een loket voor Land van Cuijk zou ook kunnen. Dat is de wens van enkele startende ondernemers in recreatie en toerisme in de regio die gisteravond bij elkaar kwamen voor het eerste Starterscafé van ROC De Leijgraaf, Uitvoeringsteam reconstructie Peel & Maas en De Gelderlander. Zo'n dertig starters bezochten de avond in cafe Bos in Sint Anthonis. Hans Bos wethouder van de gemeente Grave en voorzitter toerisme van de vijf Land van Cuijkse gemeenten, geeft toe dat procedures soms langer duren dan gewenst. "Maar deze regio is absoluut ondernemersgezind en ik zie veel mogelijkheden op het gebied van toerisme. vanuit Europa is daar bovendien veel geld voor beschikbaar."

Elles van Loenen van huistheater De Steenakker in Haps ziet ook de mogelijkheden, maar loopt desondanks tegen langdurige processen aan. "De reacties vanuit de gemeente zijn goed, maar na een eerste gesprek blijft het maanden stil en dat bijt elkaar ontzettend." Van Loenen zou graag het besloten theater meer toeristisch maken door een combinatie met het Duits Lijntje. Ze denkt bijvoorbeeld aan tweetalige voorstellingen over de geschiedenis van de oude spoorlijn. Gelderlander 31 januari 2008.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?