zaterdag, januari 26, 2008

 

Week 4

Maandag

Een onderneemster heeft medio 2007 bij de gemeente een aanvraag ingediend voor B&B. De reactie van de gemeente was dat er een nieuwe geurwet op komst is en dat ze haar in december zouden laten weten of er medewerking verleend zou kunnen worden. In januari 2008 heeft ze nog niets van de gemeente gehoord. Het afgelopen halfjaar heeft ze niet stil gezeten en heeft ze zelf een bijzonder fraaie gastenkamer met douce en toilet aangelegd. Ze vraagt aan de streekmanager wat het risico is om toch al vast aan de slag te gaan en vooruit te lopen op een beslissing van de gemeente.

Een recreatieondernemer loopt rond met een nieuw idee om op bijzondere wijze op campings te kunnen overnachten. Hij heeft mij gevraagd om als klankbord te fungeren. We bespreken het idee en maken afspraken hoe het idee verder uitgewerkt kan worden.

Een nieuwe medewerkster van ROC de Leijgraaf wordt betrokken bij de uitvoering van de "De zaakversneller". We maken kennis en bespreken de voortgang van het project. Met name de uitwerking van het Starterscafe idee, wat samen met De Gelderlander georganiseerd gaat worden, bespreken we grondig.

Dinsdag

Met een aantal personen bespreek ik de kansen van een streekrekening. Het idee sluit aan bij themasparen wat steeds populairder wordt. Een vergelijkbaar idee is "Boerderijfonds" waar aan gewerkt wordt door de Rabobank in samenwerking met het Monumentehuis en Pantein-wonen. We zien voor de streekrekening goede mogelijkheden om aan te sluiten bij het PIO-Indorp project "Vitale Regio" wat dit jaar zijn beslag gaat krijgen.

Woensdag

Met de leden van "Onderneemsterkrans Land van Cuijk" komen we op Landgoed de Barendonk in Beers bijelkaar en bespreken we de uitwerking van het project "Kunst op het Platteland" wat dit voorjaar van start gaat.

Donderdag

Overleg met wethouder en ambtenaar van de gemeente Boxmeer. We bespreken de resultaten van de streekmanager van het afgelopen jaar.

Laatste werkbespreking positionpaper Groene Raffinage Oost Brabant.

Vrijdag

Overleg met wethouder en ambtenaar van de gemeente Uden. We bespreken de resultaten van de streekmanager van het afgelopen jaar.

Adviesgesprek met een ondernemer in Volkel. Hij en zijn echtgenote zijn zoekende. Is het beter

Weekverslagstreekmanager


<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?