vrijdag, februari 29, 2008

 

NK Maasheggenvlechten


Zondag 9 maart 2008 in Beugen (bij Boxmeer)

Zondag 9 maart is er weer een Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten . Vorig jaar kwamen 7000 bezoekers af op dit evenement, en iedereen was enthousiast. De Stichting Heg en Landschap organiseert dit evenement in samenwerking met de gemeente Boxmeer, Staatsbosbeheer en IVN de Maasvallei.

Dertig teams van twee of drie personen nemen een stuk heg onder handen. Onder het oog van het publiek en de jury strijden ze om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Daarnaast zijn er vlechters uit andere streken en landen, die in hun eigen stijl meestrijden om een officieuze EK-titel.

Het kampioenschap is opgezet om het oude regionale ambacht heggenvlechten in ere te herstellen. Sinds mensenheugenis vormen de maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland. De Maas, de weiden en de heggen bieden samen een uniek landschap met een ongekend rijke flora en fauna. Terecht wordt in de gemeente Boxmeer gesproken over het Oudste Landschap van Nederland. Om te laten zien hoe dit landschap verankerd is in de regionale historie, wordt het NK weer omlijst door tal van activiteiten die het publiek in de tijd terugvoeren, o.a. trekpaarden, brandrode runderen, schapen, troubadours en vendelaars.
Ook voor de kinderen is er veel te doen. Zij kunnen met klei en takjes vlechten, koeien melken, kalfjes aaien en een wagenspel bekijken.
Informatiestands en horecafaciliteiten in een grote tent completeren het programma.

Bezoekers komen naar Beugen en kunnen parkeren in de omgeving van het terrein. Men kan ook wandelen en fietsen in dit prachtige gebied. Kortom, meer dan voldoende redenen om op 9 maart naar het Brabantse Beugen te komen.

Datum: zondag 9 maart, 11.00-16.00 uur, 16.30 uur prijsuitreiking.
Locatie: Beugen (bij Boxmeer, borden volgen).
Toegang gratis
Inlichtingen: http://www.hegenlandschap.nl/ of 0485-520076

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?