donderdag, april 17, 2008

 

Dag van het Brabantse Platteland

Klik Hier voor een overzicht van alle activiteiten op 19 april in Peel & Maas

Het laatste nieuws staat onder dit bericht!


Deelnemers: Doe mee en meld u aan!
In Nederland wordt hard gewerkt aan een herinrichting van het platteland. Op 19 april aanstaande is er gelegenheid om de veranderingen in het landelijk gebied nader te bekijken.

Woont u in de gemeente Grave, Boxmeer, Cuijk, Sint Anthonis, Mill & St. Hubert, Boekel, Landerd, Uden of Veghel of in Noord Limburg (Maasduinen) en hebt u 'iets' of een idee wat bijdraagt aan de leefbaarheid van het platteland dan kunt u deelnemen en zich bij de streekmanager Peel & Maas aanmelden. Voor overige plaatsen in Brabant kunt u terecht bij mijn collega streekmangers. Hoe diverser de onderwerpen hoe beter. Een paar voorbeelden. U hebt iets gerealiseerd wat u wilt laten zien. Bijvoorbeeld: een zorgboerderij, een zorgcafé, een bed & breakfast, een Boertel, een wandelroute, een nieuw stuk natuur, een vistrap, een ecologische verbindingszone, een communicatie adviesbureau in een gerestaureerde vlaamse schuur, een antieke woonark die u geschikt maakt voor B&B, een zelfoogsttuin, een kantoor in een kippenstal, een gastenverblijf in een varkenstal, een nieuw agrarisch bedrijf in een landbouwontwikkelingsgebied, een streekproduct, kleinschalige horeca in het buitengebied, een biogasinstallatie, een luchtwasser etc etc of bent u met een verbouwing of met nieuwbouw aan de slag en belangstellenden mogen al vast een kijkje komen nemen of u hebt een idee en wilt daar graag eens met anderen van gedachten over wisselen en zoekt u partners om het uit te voeren. Kortom benut de kans om uw idee, project, activiteit op 19 april in de schijnwerpers te zetten.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar tgoossens@rmb.nl Vermeld in het bericht uw naam, adres of route beschrijving naar de locatie die men kan bezoeken als dit geen adres heeft, telefoon, e-mail adres, website indien beschikbaar, naam van het project, idee of initiatief, en schrijf een beknopte tekst waarin u belangstellenden verteld wat er bij u te doen is. Overtuig de lezer waarom ze u moeten bezoeken. Ben creatief en bedenk leuke dingen voor de bezoekers en hun kinderen. Laat ze iets proeven of doen. Uw initiatief wordt overzichtelijk per gemeente op dit weblog gepubliceerd. Vergeet niet een mooie foto mee te sturen. Middels de pers zal aandacht voor uw initiatief gevraagd worden. Maar....... u moet vooral ook zelf actief zijn door bijvoorbeeld zelf posters te maken en op te hangen op locaties bij u in de buurt waar veel publiek komt (cafetaria, café, gemeentehuis, bibliotheek, winkels, supermarkt, tankstation, VVV, kapper etc ) of door contact op te nemen met de uitgevers van de huis aan huis bladen en locale radio stations en ze over uw initiatief te informeren. Kortom timmer aan de weg! en laat het platteland van zijn beste kant zien. Hebt u vragen bel dan 06 51 63 1647. Twan Goossens streekmanager Peel & Maas.

Tip: bestel via internet of koop een provincie vlag. U hebt dan een feestelijk herkenningspunt voor bezoekers. Een polyester vlag van 150 x 100cm is al te koop voor ongeveer 15,- euro. Bijvoorbeeld op marktplaats: Brabant - Limburg of informeer bij de locale VVV.

Bovenstaande activiteiten zijn onderdeel van "Dag van het Brabantse Platteland" een initiatief van de provincie Noord-Brabant om organisaties en particulieren die werken aan de leefbaarheid van het platteland in de schijnwerpers te plaatsen. Voor informatie zie:
www.brabant.nl/excursiesplattelandDeelnemers overzicht klik hier
Deelnemers aanmelden klik hier

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?