woensdag, februari 13, 2008

 

Van vee naar vakantiewoningen in Overloon


Bosrijk De Kuluut in de steigers

Het splinternieuwe Overloonse bungalowparkje Bosrijk De Kuluut van de familie Schraven staat nog in de steigers, maar begint vorm te krijgen.

Was de directe omgeving van de voormalige rundveeboerderij vijf maanden terug nog een woestenij, inmiddels zijn er zeventien luxe vakantiewoningen uit de grond gestampt en wemelt het er dagelijks van de bouwvakkers. De contouren van het knusse parkje aan de rand van Overloon zijn al duidelijk zichtbaar. Vandaag worden de eerste dakpannen gelegd.
"En de eerste zes boekingen zijn al binnen", vertelt parkeigenaar Twan Schraven die in 2002 zijn rundvee de deur uit deed om zijn boerderij om te kunnen toveren tot een luxe vakantieparadijs. "We liggen goed op schema", zegt Schraven. "De bouw verloopt tot nu toe voorspoedig." Bosrijk De Kuluut opent 1 juli de poorten. Dat wil niet zeggen dat Schraven al duimendraaiend die datum zit af te wachten. Met hulp van de afdeling toerisme van de Fontys Hogeschool in Eindhoven is hij al volop bezig om zijn nieuwe bedrijf in de markt te zetten. Er is een marketingplan en een overzichtelijke website vormt daarvan de spil. Via ANWB-bladen en magazines als Fiets Actief richt Bosrijk De Kuluut zich vooral op de actieve 45-plussers. Via de website kan direct worden geboekt.
De huurprijzen lopen sterk uiteen. Een weekje uitrusten in de goedkoopste twee- tot zes-persoons bungalows kost tussen de 440 euro (laagseizoen) en 910 euro (hoogseizoen). De gasten kunnen rekenen op een keuken met vaatwasser en combi-oven, een flatscreen-tv, een home cinema-set, internet en vloerverwaring. Boven is een inloopdouche, ligbad en een infrarood sauna. De Supreme-bungalow (520 tot 990 euro) heeft als extra's relaxfauteuils en een massagedouche. In de Grandeur (1450-2050 euro) kunnen twaalf personen terecht. "De interesse is groot", zegt Schraven. "Maar de meeste mensen kijken de kat uit de boom. Er wordt immers nog volop gebouwd. Zodra alles klaar, kunnen we ook iets laten zien." Gelderlander 11 februari 2008.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?