maandag, maart 10, 2008

 

Geduld beloond


Eindelijk uitbreiding recreatiepark Hemelrijk

Al in 1998 had recreatieondernemer Ton Derks, directeur- eigenaar van BillyBird Park Hemelrijk in Volkel, een eerste overleg over zijn wens om het recreatiepark uit te breiden.
Tien jaar later is de uitbreiding eindelijk geregeld in een nieuw bestemmingsplan. Derks weet dat je bij zulke plannen een lange adem moet hebben. Maar van het streven van de overheid om regelgeving te vergemakkelijken, merkt hij niets. "Vroeger werd bij de gemeente met een stift een cirkel op een kaart gezet, ging het om de grote lijnen van een plan. Tegenwoordig wordt ieder detail bekeken."

Stukje bij beetje bouwt hij aan zijn in 1986 opgerichte recreatiepark in Volkel. Van meet af aan investeerde hij in het park, verwierf hij grond en broedde hij op plannen. Daarvan springt de geplande bouw van een park met 150 recreatiebungalows het meest in het oog. Dit park, waarin ook een nieuwe, acht hectare metende siervijver wordt uitgegraven, komt op een door Hemelrijk eerder al verworven stuk landbouwgrond, tussen het huidige naaktstrand en de bossen bij Odiliapeel.

Derks benadrukt dat de volledig door groen omzoomde bungalows nooit permanent bewoond gaan worden. "Er komt hier nooit een nieuwe woonwijk van Volkel. Het water komt er zuiver voor de sfeer en is niet bedoeld om te zwemmen. Deze plas komt weliswaar in een gebied waar nog een geurcirkel aanwezig is, maar die speelt geen parten als je water aanlegt."
De verwachting is dat Derks de organisatie en de verhuur van de recreatiebungalows aan een andere partij overlaat. Hij roept gegadigden op zich bij hem te melden. "Mogelijk wordt het Landal Green Parks, maar alles ligt nog open." Met de bouw van de bungalows wil hij de positie van het recreatiepark, waar nu alleen dagrecreatie mogelijk is, verder versterken, onder meer met betere faciliteiten.

"Bovendien wordt het park door de bungalows zeer aantrekkelijk voor mensen van buiten deze regio. Wij kunnen dan een week of een midweek bieden, waardoor het voor iedereen in het land de moeite waard wordt om naar Hemelrijk te komen. Zo krijgen we op rustige dagen meer bezoekers." Derks verwacht dat het park over vijf jaar in gebruik is. Tegelijkertijd gaat ook de recreatieve invulling van het gebied tussen Volkel en Boekel verder, met onder meer een golfbaan en een paintballbos. Gelderlander 10 maart 2008.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?