dinsdag, maart 25, 2008

 

Gassel wil niet meer wachten

Geduld Gassel met dorpsplein raakt op

Voortvarend zou er gewerkt worden, zegt voorzitter Cor van Boekel van Dorpsbelangen Gassel. "Maar waarom wachten we nu nog steeds op het moment dat de eerste schop de grond in gaat?" De inwoners van Gassel kozen in november 2006 via een opiniepeiling voor bebouwing van hun Julianaplein: vier appartementen, een cafetaria en een dorpswinkel.

Zo'n anderhalf jaar later is het dorpsplein nog altijd leeg. "Het is een gebed zonder einde", zegt secretaris Marijke Poels-Bardoel van dorpsraad Gassel. Zowel Poels-Bardoel als Van Boekel wil zich eigenlijk niet over het dorpsplein uitlaten. Van Boekel: "Omdat ik stille hoop heb dat er toch wat van komt."Hoe het komt dat het Gasselse dorpsplein nog altijd een onbewoond plein is? Van Boekel weet het niet meer. "Iedereen wil. Wij willen, want het is ons idee. En woonmaatschappij Maasland wil graag bouwen." Ligt de bal dan misschien bij de gemeente Grave? Wethouder Jacques van Geest zucht. "Ik vind het vervelend dat er meteen naar ons gekeken wordt. Wat mij betreft gaan we meteen aan de slag. Maar de gemeente realiseert niet, dat doet Maasland.

"Volgens Van Geest wacht het Graafse college van B en W op een definitieve en formele bouwaanvraag van Maasland. "Het is aan Maasland om de puntjes op de i te zetten." Volgens directeur wonen Mirjam Kräwinkel is Maasland pas sinds kort aan zet. "Een week of twee, drie geleden kregen we groen licht van de gemeente."Dat had onder meer te maken met een onderzoek naar de haalbaarheid van een winkel op het plein. " Dat is inmiddels duidelijk. De inwoners kiezen daarvoor. Als het in Gassel niet lukt, lukt het nergens."Op 31 maart is er volgens Kräwinkel een interne bijeenkomst over het plan. Kräwinkel kan nog geen datum noemen waarop de bouw begint. "Maar dat gaat geen maanden meer duren." Gelderlander 25 maart 2008.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?