zaterdag, maart 08, 2008

 

Week 10

Maandag
Bart Peters uit Mill is doende een plan uit te werken om kleine hovercrafts in te zetten voor recreatief gebruik. Hij heeft daarvoor diverse gemeenten benaderd met de vraag of er een geschikte locatie is. Een van de gemeenten heeft hem naar het streekhuis doorverwezen. Ik bespreek met hem de mogelijkheden.

Tweede overleg met een groepje samenwerkende telers uit Erp en omgeving. Ze willen hun huisverkoop professionaliseren middels de inzet van automaten de door ons zogenoemde Versomaat. Ex supermarkt ondernemer Hans Smith begeleid ons. Doel is om tot een formule aanpak te komen die de telers kompleet 'ontzorgt'.

Overleg met Imagro over "De dag van het Brabantse Platteland" die op 19 april a.s. gehouden gaat worden.

Overleg met de burgemeester en verantwoordelijke wethouder van de gemeente Cuijk over het position paper "Groene Raffinaderij Haps" wat door Wageningen UR, TU/e en Ingenia geschreven wordt..

Dinsdag
Redactieoverleg om invulling te geven aan de komende starterscafe bijeenkomsten die het streekhuis samen met De Gelderlander en ROC de Leijgraaf organiseert.

Afspraak met een ex varkenshouder die 10 jaar geleden als gevolg van de varkenspest zijn bedrijf heeft moeten beƫindigen. In de stallen heeft hij nu een hondenpension. We bespreken de mogelijkheden.

Overleg met wethouder Pierre Bos en Gerard Kusters van de gemeente Sint Anthonis. We bespreken de resultaten van de inzet van de streekmanager peel & Maas over 2007 en de kansen en mogelijkheden die we in 2008 op kunnen pakken.

Presentatie voor de raad van de gemeente landerd samen met Hans van Dommelen over de resultaten van de reconstructie tot heden.

Woensdag
Molenproject overleg met de NHTV studenten.

Donderdag
Overleg over een aantal nieuwe acties voor de fietspendelboot voor het seizoen 2008.

Overleg met Paul Bleumink. Paul is interim projectleider van het REAP project "Vijf Sterren Regio". We bespreken een drietal projecten die mogelijk in aanmerking komen voor steun vanuit REAP.

Overleg met Wouter Ter Haar chef regioredacties Oss/Uden-Veghel van het Brabantsdagblad. We bespreken de mogelijkheden om samen te werken om initiatieven die op 19 april in het kader van "De dag van het Brabantse platteland" gehouden worden onder de aandacht van de lezers van het Brabants Dagblad te brengen.

Vrijdag
Presentatie tijdens een van de workshops van de conferentie "Regionale kansen voor Biomassa en waterstof" in het Evoluon te Eindhoven. Ik presenteer de praktijkcase "Groene Raffinaderij Haps" die het streekhuis samen met de BOM en Agro & Co aan het opzetten is. Nog even kort gesproken met Gerrit Braks de dagvoorzitter van de conferentie. Hij liet me weten dat hij een trouwe lezer is van de nieuwsbrief die ik maandelijks rond stuur alhoewel hij er nu gedurende het waarnemend burgemeesterschap van Eindhoven minder aan toe komt.

Weekoverzichtstreekmanager

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?