zaterdag, maart 15, 2008

 

week 11

Dinsdag
Een groepje studenten van HAS Den Bosch doen een onderzoek naar de ontwikkelingen op het gebied van zorg op het platteland. Ze interviewen mij over mijn ervaringen gedurende de afgelopen drie jaren als streekmanager Peel & Maas.

Met een eigenaar van een groepsaccomodatie bespreek ik lopende zaken. Een aantal zaken zijn niet gelopen zoals het moest en moeten nu gerepareerd worden. In goed overleg met de gemeente en de buurtbewoners komen we daar wel uit.

Woensdag
Streekhuisoverleg in Boxmeer.

Donderdag
Prof. Niek Douben bezoekt het streekhuis Peel & Maas. Hij wil graag weten hoe mijn ervaringen zijn met ontwikkelingsmaatschappij Agro & Co. Het betreft een periodieke evaluatie van de opdrachtgevers van Agro & Co.

Vrijdag
Een ondernemer werkt aan een beeldentuin project in Overloon. Kunstenaars kunnen daar straks beelden in de fraai aangelegde tuin tentoonstellen. Een gewenste ontwikkeling gezien de ambities van de gemeente Boxmeer op het gebied van recreatie en toerisme in Overloon. Omdat bestemmingsplannen achterlopen bij nieuw beleid is er soms onbegrip bij de initiatiefnemers. Zo ook hier. Een gesprek waarin ik zaken uitleg wil dan wel eens helpen om de initiatiefnemer weer enthousiast te maken. Ik hoop dat het gesprek succes heeft en dat de ondernemer verder gaat met zijn plan.

Met een aantal personen waaronder twee vertegenwoordigers van supermarkt organisatie Jan Linders bespreken we de kansen en mogelijkheden om een nieuw streekmerk te introduceren.

Een onderneemster in het buitengebied woont in een boerderij. Zij en haar man zijn als professional bezig op het gebied van kunst en theater. De zolder van de boerderij hebben ze ingericht als huistheater voor een gezelschap van 40 personen. Voor vrienden en kennisen organiseren ze een paar keer per jaar een besloten voorstelling voor vrienden en kenissen. De boerderij ligt pal aan het Duitslijntje. De projectgroep van het reconstructieproject Duitslijntje is op zoek naar actieve bewoners in de nabijheid van het Duitslijntje en stimuleren deze bewoners actief te zijn en mee te doen aan het Duitslijntje project. De onderneemster wil graag participeren en haar huistheater beschikbaar stellen voor het ontvangen van groepen, bijvoorbeeld schoolkinderen, om ze te vertellen over de geschiedenis van het Duitslijntje. De gemeente heeft, op een schriftelijk verzoek om hiervoor medewerking te verlenen, laten weten een theater geen geschikte functie te achten voor het buitengebied en wenst geen medewerking te verlenen. Ik spreek met de onderneemster af dat ik bij de gemeente na zal gaan welke activiteiten ze op haar locatie wel passend vinden.

weekoverzichtstreekmanager

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?