donderdag, april 24, 2008

 

4e Starterscafe in Grave

Samen met ROC de Leijgraaf en Dagblad de Gelderlander organiseerd het streekhuis mandelijk een starterscafe. Ditmaal was het thema vrouwen als onderneemster.

'Vrouw als startende ondernemer anders benaderd'

Verschillen tussen mannen en vrouwen als ondernemer zijn er niet noemenswaardig. Maar verschillen in hoe zij benaderd worden, zijn er wel. Hierdoor hebben vrouwen wel eens een achterstand in de ondernemerswereld, die door velen nog wordt gezien als een mannenwereld.
Gasten van het vierde Starterscafé van ROC De Leijgraaf, gisteravond in het Graafse Palazzo theater, ge­ven dat aan als belangrijkste ver­schil in dit onderwerp. Vrouwen als startende ondernemers staan deze avond centraal. „Je wordt als jonge vrouwelijke on­dernemers soms niet serieus geno­men”, zo luidt commentaar uit het publiek.

Gastspreker Gertie van Driel van Interieur Design 3L uit Cuijk wijst erop dat dit pro­bleem niet leeftijd gebonden is, maar een kwestie van vooroorde­len en fatsoennormen. „Je moet er­mee leren omgaan.”Wat kunnen vrouwelijke onderne­mers leren van mannelijke onder­nemers? Misschien wat meer durf, en de focus op een doel in plaats van meerdere dingen tegelijk te doen.
Een traditionele discussie over de man-vrouwverhouding thuis ontbreekt niet bij deze editie van het Starterscafé. De vrouwen in de zaal zeggen dat het kiezen voor het starten van een onderne­ming gevoelsmatig heel anders is als er wel of geen kinderen zijn. Voor mannen is dat volgens hen anders. Het vijfde Starterscafé is woensdag 29 mei en gaat over huisvesting. Gelderlander 24 april 2008.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?