woensdag, april 02, 2008

 

Fietspendelboot Actieweek


Derde seizoen fietspendelboot van start met actieweek

Het streekhuis Peel & Maas heeft een beroep gedaan op de supermarkten in de regio en er maar liefst 18 bereid gevonden om aan een actie deel te nemen.


Fietspendelboot De Drie Provinciën gaat vanaf 30 april weer varen op de Maas. Het derde jaar van de fietspendelboot op de Maas is verzekerd. Vanaf woensdag 30 april gaat de toeristenboot weer varen. Eigenaar/exploitant Huub Niessen heeft er voldoende vertrouwen in dat hij dit jaar de boot in de vaart kan houden. In de week die voorafgaat aan de nieuwe vaarperiode, 21 tot en met 26 april, houdt een groot aantal supermarkten in de regio een actie. Wie in die week voor 10 euro of meer aan boodschappen doet bij een van die supermarkten, ontvangt een kortingskaart.

Met die kortingskaart krijgt degene die een kaartje voor de pendelboot koopt het tweede kaartje gratis. De kortingskaart geldt niet in de weekeinden en niet in juli en augustus. Dat de fietspendelboot dit jaar weer zou gaan varen, was lange tijd onzeker. Er is nog geprobeerd met behulp van de supermarktactie meer financiële zekerheid te krijgen, maar dat is slechts ten dele gelukt. Inmiddels hebben twee gemeenten, waaronder Boxmeer en Grave, een bedrag toegezegd voor het komende seizoen. Andere gemeenten beraden zich nog.

Ook de provincie Gelderland levert een bijdrage.Er doen achttien supermarkten mee aan de actieweek van 21 tot en met 26 april. In elke wat grotere plaats in het gebied waar de boot langsvaart, is ten minste één supermarkt bereid gevonden deel te nemen aan de kortingsactie. In totaal zijn er 35.000 kortingskaarten beschikbaar. De supermarkten die van 21 tot en met 26 april deelnemen aan de actie zijn:Grave: Em-Té; Cuijk: Jan Linders; Boxmeer: Jan Linders; Vierlingsbeek: Plus Markt; Oeffelt: Spar; Wanroij: Jan Linders; Oploo: Spar; Mill: Jan Linders en Spar; Sint-Hubert; Troefmarkt; Overasselt: Derks; Mook: Plus Markt; Molenhoek: Spar; Gennep: SuperCoop en Jan Linders; Malden: Plus Markt; Afferden; Spar; Overloon: Plus Markt.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?