zaterdag, april 05, 2008

 

Week 14

Maandag
Afspraak met de Rabobank om een aantal zaken te regelen i.v.m. onderneemsterskrans Land van cuijk.
Overleg met een aantal personen van de Rabobank en Pantein Wonen over de mogelijkheden van de start van "Boerderijfonds". Een vorm van themasparen met als doel het behoud van cultuurhistorische boerderijen. Ondernemers met een goedondernemersplan geschikt om te exploiteren in een monumentale boerderij krijgen vanuit het fonds mogelijkheden om te financieren.

Dinsdag
Overleg met Paul Vos van Maasland over innovaties om woningen te verwarmen zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Door de EPC norm steeds strenger te maken dwingt de overheid bouwers om steeds zuiniger met fossielebrandstof om te gaan. Het einddoel is een energienul woning. De warmtepomptechniek eventueel in combinatie met warmte koude opslag in de bodem is daarvoor veelbelovend. Over enkele maanden houden we een informatieve bijeenkomst voor de projectontwikkelaars van Maasland.

Streekmanagersoverleg met mijn collega's in Cuijk.

Overleg met Jos Hendriks van LNV over de mogelijkheden van het breder benutten van de website http://www.ondernemendplatteland.nl/

Overleg met de dorpsraad van Sint. Agatha over het uitvoeren van idee├źn zoals benoemd in het Dorps Ontwikkelings Plan.

Woensdag
Streekhuisoverleg in het gemeentehuis te Sint Anthonis.

Donderdag
Uitwerken van de Fietspendelbootactie week. 18 supermarkten in de regio gaan 35.000 kortingskaarten uitdelen aan klanten die in week 17 voor 10,- euro of meer aan boodschappen doen.

Vrijdag
Overleg met Wiet van Meel van Agro & Co en het bestuur van "Graancirkel Oploo". Mogelijkheden voor de toekomst om het initiatief verder uit te bouwen worden besproken.

Kennismakingsgesprek met een ondernemer in Gassel die werkt aan een plan om zijn manege geschikt te maken voor gasten die op zijn locatie blijven overnachten. Hij heeft een vergunning voor een minicamping. Hij wil deze graag omzetten naar een klein aantal chalets. Voor de energievoorziening komt er een 5000 watt windmolen. Ik geef aan waar de streekmanager van dienst kan zijn.

Weekoverzichtstreekmanager

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?