zondag, april 20, 2008

 

Week 16

Maandag
Stuurgroep Zaakversneller te Sint Anthonis.

Ik wordt geïnterviewd door studenten van Hogeschool Fontys. Ze doen een onderzoek in opdracht van de vereniging van kleine kernen.

Gemeentegesprek van de gemeente Sint Anthonis. Tijdens een openbare bijeenkomst wordt de komende raadsvergadering voorbereid. Het thema is recreatie en toerisme. Een aantal deskundigen zijn uitgenodigd en worden om hun visie gevraagd. De fractievoorzitters verwoorden het standpunt van de fractie en het publiek kan hierop reageren. Sommige zijn teleurgesteld dat er geen concrete nieuwe ideeën naar voren komen. Maar daar is de bijeenkomst ook niet echt voor bedoeld. Na afloop benaderde mij de mensen al wel met nieuwe ideeën die ze tijdens de bijeenkomst nog niet openbaar wilde maken.

Dinsdag
overleg met Woonstichting Maasland medewerkers over het project Rest-O-Super.

De fam. Mathijssen in Schaijk heeft hun project bijna gerealiseerd. We bespreken de opening en hoe daar invulling aan te geven.

Woensdag
De voorlaatste bespreking met de studenten van de NHTV die werken aan het molenproject. Ze zijn doende met de laatste loodjes. Ze komen met suggesties voor (nieuwe) economische dragers om de inkomsten van molens te stimuleren. 13 juni in de middag is er een eindpresentatie van de resultaten. Voor aanmelden bel 06 51 63 1647.

Donderdag
Gesprek met een medewerkster van LNV. Ze wil graag weten hoe participatie van burgers gestimuleerd kan worden bij de revitalisering van het platteland.

Vrijdag
Informeren van supermarktondernemers en distributie van het materiaal ten behoeve van de fietspendelboot actie week die a.s. maandag start.

Zaterdag
Dag van het Brabantse Platteland. Samen met mijn collega's Hans van Dommelen en Mario Graat ben ik de gids op de verassingsbustocht. We maken in de ochtend en in de middag een rondrit met 60 belangstellenden. In de middag route zijn de voorzitter van de reconstructie commissie Peter Mangelmans en Gebiedsgedeputeerde Onno Hoes van de partij. Tijdens het bezoek in Wanroij volgt er een officieel moment vanwege de start van het eerste Boertel van Nederland. Mangelmans en Hoes onthullen samen met wethouder Bos van de gemeente Sint Anthonis het Boertel logo. Enkele kilometers verder in Oploo proeven we met zijn allen het nieuwe Matthias speltbier. De spelt wordt in Oploo geteeld en op de water- en windmolen gemalen. Verder rijden we met de bus lang een groot aantal locaties waar wat te zien valt en over te vertellen valt in het kader van de uitvoering van de reconstructie. Een boeiende dag.

Weekoverzichtstreekmanager

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?