woensdag, april 30, 2008

 

Week 17

Maandag
Een ondernemer in Schaijk heeft een plan om in het buitengebied van Schaijk op een boerderij een kinderopvang te starten. Agrarische kinderopvang is geen eenvoudige zaak. Het moet kleinschalig zijn en er moet aan veel voorwaarde voldaan worden. Maar er is wel veel behoefte aan. Veel ouders kiezen ervoor om hun kinderen in een buiten omgeving op te laten groeien. Agrarische kinderopvang onderscheidt zich van reguliere opvang door andere activiteiten zoals omgaan met dieren en planten. We spreken af dat er eerst een bedrijfsplan gemaakt wordt.

1 juli gaat de nieuwe wet ruimtelijke ordening van kracht. De provincie wil een zogenaamde community of practice organiseren om uitvoerenden vertrouwd te maken met de nieuwe mogelijkheden en de ruimte die de nieuwe wet te bieden heeft. Met iemand van de organisatie wissel ik van gedachten over de inhoud van het programma.

Dinsdag
Overleg met Han van Hees en Eric van Nuland over de start van Boertel. We spreken af waar een Boertel aan moet voldoen om te kunnen deelnemen.

Met Nicolien van den Berg, medewerkster van de gemeente Landerd, bespreek ik diverse projecten die door ondernemers in de gemeente landerd ingediend zijn.

Het project Versomaat krijgt steeds meer inhoud. Met de projectgroep bespreken we de resultaten tot heden. Op logistiek gebied moeten er een aantal zaken aangepakt worden. Ook denken we al vast na over de mogelijkheden om het project op te schalen.

Een akkerbouwer in Boekel mag een loods bouwen. De wens is om in het gebouw een kleine groepsaccomodatie te maken. De ondernemers zijn nog relatief onbekend met deze voor hen nieuwe 'tak van sport'. Ik adviseer ze om eerst eens goed hun licht op te steken door het bezoeken van bestaande accomodaties.

Woensdag
4e starterscafe in Palazzo te Grave. Het onderwerp is vrouwen als ondernemer.

Vrijdag
Een melkveehouder in Zeeland is enkele jaren geleden zijn bedrijf gestopt. Zijn echtgenote werkt in de zorg en de ambitie is het stichten van een zorgboerderij. De eerste stap is het maken van een bedrijfsplan. We bespreken hoe tot een plan te komen.

Met een aantal genodigden ben ik te gast op de fietspendelboot. Het nieuwe seizoen wordt ingeluid.

Weekoverzichtstreekmanager

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?