donderdag, mei 08, 2008

 

Langenboom krijgt supermarkt


Na jaren van speculeren is het eindelijk zover: Langenboom krijgt een supermarkt.


Waarschijnlijk is dat het dorp, net als Sint-Hubert en Wilbertoord, een Troefmarkt krijgt. Wie de winkel gaat exploiteren en op welke locatie, is nog niet bekend. Er zijn drie kandidaten en drie mogelijke locaties.Volgens Hans de Kuijper, projectleider vanuit adviesbureau PON, kan het ook een andere formule van Van Tol worden. Een kleinere Dagwinkel bijvoorbeeld of een rijdende winkel met de naam Springer en Partners. De Kuijper: "Ook degene die de winkel gaat draaien heeft daarover iets te zeggen." Volgens De Kuijper zijn op dit moment drie kandidaten in de race voor exploitatie van de dorpswinkel.Waar precies de winkel zal komen in Langenboom is nog niet beslist. Op de shortlist staan nog drie kanshebbende locaties. Welke dat zijn willen de betrokken partijen niet bekend maken. Aikema van Van Tol sluit nieuwbouw niet uit, mochten de plaatsen toch niet voldoen.
Van de vier kernen van de gemeente Mill en Sint-Hubert is Langenboom nu de enige zonder eigen supermarkt. Sint-Hubert en Wilbertoord hebben ook een Troefmarkt. Deze formule is in de regio ook te vinden in Escharen en Heijen.Al jaren wordt gesproken over een mogelijke dorpswinkel voor Langenboom. Er is ook gesproken over een winkel bij De Wis, dat op dit moment wordt verbouwd tot 'multifunctioneel hart' van het dorp. Dit plan bleek niet haalbaar. Een eerder idee om met Stefan Kremers van de Sint-Hubertse Troefmarkt zaken te doen lukte ook niet.

Hij is nu niet een van de kandidaten voor de Langenboomse winkel.De formule van een Troefmarkt richt zich op zelfstandige ondernemers die vrij willen zijn om zelf het assortiment te bepalen. Het assortiment van de Langenboomse winkel zal, als het een Troefmarkt wordt, bestaan uit allerhande levensmiddelen met een grote versafdeling. Ook kan de exploitant naar keuze gebruik maken van zo'n vijftien 'servicemodules' die Van Tol biedt. Dit kunnen bijvoorbeeld een stomerij zijn, een hakkenbar, een slijperij, een afhaalpunt voor geneesmiddelen of een kopieerapparaat. Gelderlander 8 mei 2008.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?